nyfödda viktminskning beräkning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-20
Ammade spädbarn kan förlora upp till 10 procent av sin födelsevikt under den första levnadsveckan utan anledning till oro eller medicinska ingrepp, men om de förlorar mer än 7 procent under de första 72 timmarna bör amning metod observeras av en utbildad professionell. Viktminskning Beräkningen utförs vanligtvis av en läkare eller sjuksköterska om en vecka efter födseln. Formel ammas normalt förlorar 5 procent av sin födelsevikt under första veckan. Det finns flera förklaringar till varför en nyfödd kan gå ner i vikt.

Allmänna villkor

De vanligaste teorierna om nyfödda viktminskning är: barn föds med extra vikt för att hjälpa till med den stress som orsakas av arbetskraft och övergången till livet utanför livmoder, och för en diande barnet, gör sin mors mjölk kommer inte fullt ut i tre till fem dagar. En del kvinnor ger upp misstag amma innan sin mjölk har kommit in, av att deras barn inte går upp i vikt. Dock bröstbarn får råmjölk som innehåller alla viktiga näringsämnen, men kommer i små mängder. Amning konsulter eller ammar klasser utbildning innan förlossningen kan bidra till att motverka denna trend.

Särskilda villkoren

Användningen av intravenös (IV) vätskor på arbetsmarknaden orsakar ett stort skifte av vätska från mor till foster. Därför kan det nyfödda barnet ursprungliga viktminskning vara högre än 10 procent högst grund av överskott i vätskeförlust. Torr värme från strålningsvärmare och inkubatorer kan också orsaka vätskeförluster för en nyfödd om han är kvar där under en längre tid. Slutligen kan ge nyfödda vatten eller formel också bidra till viktminskning.

Åtgärder för att säkerställa korrekt viktminskning Beräkning

En utbildad läkare eller sjuksköterska som en läkare eller sjuksköterska oftast väger barnet innan han lämnar sjukhuset och ungefär en vecka efter födseln. Skalan bör vara balanserad och den nyföddes kläder och blöja bort. Beräkningen utförs är födelsevikt, mindre nuvarande vikt=skillnad, för att sedan skillnaden dividerat med födelsevikten härleda procentuella förändringen i vikt. Beroende på resultat, t. ex. en Fed bröst barnet förlorar mer än 10 procent av sin födelsevikt kan barnläkaren uppmärksamhet krävs. Men de flesta bebisar återfå sin födelsevikt inom två till tre veckor och deras första viktminskning kommer att vara inom det normala intervallet.

Previous:nothing Next:hem drog avgiftning

Relaterade artiklar


 • hur man komma ihåg att ta dina piller varje dag
 • efter klimakteriet ansiktshår
 • efter klimakteriet humörsvängningar
 • hem rättsmedel för ett barn med en kall
 • tunga mineral rengöra
 • vad yoga behandlingar hjälper kvinnor i övergångsåldern?
 • hur man förstår vad som orsakar blödningar från hörselgången
 • sig att leva med en utökad familj
 • Hur sluta röka och aldrig se tillbaka
 • graviditet omvårdnad planer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com