övningar för att lugna barnen

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-30
Barn kan ha ångest, precis som vuxna kan. De kanske visar sin ångest genom andra beteenden, som att agera ut, båda hyperaktiva eller har svårt att slå sig ner. Du kan hjälpa dem genom att göra några lugnande övningar med dem, så att de vet att det är dags att slå sig ner. Så småningom ditt barn kan få möjlighet att använda övningarna på egen hand, när hon behöver lugna ner

Visualisering

Vart du är, du kan leda ditt barn i en visualisering övning som kan hjälpa honom besegra vad han är orolig, eller hitta sätt att känna sig lugn. Har ditt barn nära hans ögon. Börja tala med lugn röst om positiva situationer eller platser. Kanske han behöver för att visualisera en stor test och hur han kommer att känna när han gör bra. Kanske är det att visualisera en plats som han älskar att gå, t. ex. en semester vid havet. Eller kanske är det en lugnande färg, till exempel blått eller grönt. Tala långsamt och ge honom tid att tänka. Visualisering kan hjälpa honom att få kontroll och lugna ner sig.

Heavy Avslappning

I tung avkoppling, lär sig barnet att koppla av hennes kropp. Detta är särskilt användbart innan sömn eller en tupplur, eller bara om ett barn är oroligt. Har ditt barn ligg ner i en bekväm plats, till exempel hennes säng eller en filt och kudde på golvet. Se till att det är en säker plats. Efter att hon lägger sig ned, med slutna ögon, börja att gå igenom alla hennes kroppsdelar, sade till henne att de är tunga, och hon behöver för att koppla dem. Säg åt henne att bilden en vikt bunden till henne skulderbladen, bröstet, magen, och att koppla dem till golvet. Detta slappnar hennes muskler och lär henne att bli helt avslappnad och lugn.

Andning

"Hiss andas" är en teknik som kan hjälpa barn som är upprörd eller överväldigad. Det lär dem att använda sin andning som en coping mekanism för att känna sig lugn och i kontroll. Hiss andning sker när du hjälper ditt barn att ligga ner, och sedan börja tala med honom, likna hans andedräkt att en hiss genom kroppen. Andningen färdas genom näsan och börjar sin nedstigning hela vägen till fötterna. Långsamt andetag börjar stiga tillbaka till hjärtat. Har ditt barn andas djupt medan du beskriva andas.

Previous:nothing Next:återkommande feber hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man får snabbare service på apoteket
 • bostads behandlingshem för ungdomar
 • akutvård för äldre
 • vad är orsakerna till långvarig menstruationsblödning?
 • fosterutveckling vid vecka 20
 • BTS riktlinjer för astma
 • enklaste sätt att sluta röka
 • hur man förstår vad som orsakar gupp på ögonlocken
 • farorna med Zantrex-3
 • naturliga botemedel för PMDD (premenstruell dysfori)
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com