racing hjärtfrekvens hos barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-04
Kännetecknas av en fladdrande i bröstet, kan en plötsligt hög hjärtfrekvens få dig att känna som om ditt hjärta är galopperande utom kontroll. Den medicinska termen för ett skenande hjärta är supraventrikulär takykardi. Det händer när hjärtat får extra elektriska signaler. En snabbare puls än normalt kan hända alla, även friska barn och spädbarn. För de flesta barn, tyder de erfarenheter som inte är ett livshotande tillstånd. Medicinering kan behövas för att lindra de takykardi, men ibland barn helt enkelt växer ifrån det.

Indikationer

hjärtfrekvens beroende ålder. . Bebisar har den snabbaste hjärtslag. En nyfödd hjärta slår normalt 120 till 140 gånger per minut. Som barn växer och blir äldre, deras hjärtfrekvens långsamt. Ungdomar har vanligtvis en puls på 70 slag per minut när de är avslappnade eller vilar. I allmänhet slår helst ett hjärta mer än 200 gånger per minut är det att slå snabbare än normalt.

Orsaker

springa, hoppa eller andra fysiska aktiviteter kan leda till en skenande hjärta. En oväntad händelse, till exempel plötslig rörelse eller ett högt ljud, kan också utlösa att hjärtat slår snabbt. Dessa typer av reaktioner kallas sinustakykardi. De är helt normalt och bör förväntas. Men om ditt barns hjärtfrekvens spikar När han inte tränar, upphetsad eller stressad kan han ha drabbats onormal takykardi.

Symtom

Om ditt barn är gamla nog, hon kan berätta att hennes hjärta hoppar eller att Det känns konstigt. Hon kan ha svårt att andas, blir yr, yr eller svett. Du kan se hennes bröst röra sig upp och ner i snabb takt. Det är svårare att säga om bebisar upplever takykardi eftersom deras hjärtfrekvens är normalt snabbt. I vissa fall kan deras hud ser blek eller känns kallare än normalt. Andra symtom är kinkighet när man äter, svårt att somna och irritabilitet.

Hem Behandling

En skenande hjärta kan känna sig konstig eller obekväm att ditt barn men det brukar inte anger ett stort problem. Du kan ofta hjälpa sakta pulsen med att ha ditt barn vila lugnt. Om detta inte fungerar, instruera honom att ta ett djupt andetag och tryck ner på samma muskler han använder för att få en tarmtömning. Om ditt barn är för ung för att förstå, få honom blåsa på handen eller i ena änden av ett strå medan du nypa den andra änden stängd. Be honom att blåsa så länge han kan. Hjärtfrekvens kan också bromsas genom att placera en icepack, påse frysta livsmedel eller våt disktrasa på ditt barns ansikte. Se till att lämna sin näsa avslöjats.

Medicinsk behandling

Om ingen av dessa behandlingar fungerar eller om ditt barns hjärta tävlingar på regelbunden basis, satt upp ett möte med sin läkare. Håll koll på ditt barns symptom, hur ofta hon upplever en skenande hjärta och vad hon gör när det händer. Anteckna hur länge det varar och vad hjälpte hjärtat att sakta ner. Ju mer information du kan ge din läkare, desto lättare blir det att diagnostisera orsaken till ditt barns takykardi. Din läkare kan schemalägga ett EKG eller rekommendera en specialist. När en diagnos ställs, kan ditt barn vara ordinerad medicin för att sakta ner hennes puls.

Varning

Om ditt barns hjärta tävlingar i över 20 minuter eller om han svimmar, ta honom till akuten för omedelbar vård.

Previous:nothing Next:hur man gör titta på TV hälsosammare för ditt barn

Relaterade artiklar


 • Kegel övningar för äldre
 • baby tillväxt genom percentilen
 • näsblod behandling
 • Vad är några tester för klimakteriet?
 • hur man gör tvätten för att minimera allergier på grund av damm, kvalster och mögel
 • hem rättsmedel för vaginal klåda & Burn
 • hur många dagar finns det i en graviditet?
 • Hur får näring från moderkakan till fostret?
 • Vilka är biverkningarna av att använda syntetiskt testosteron?
 • HCTZ biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com