styrkeövningar för graviditet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-10
Styrkeövningar för graviditet arbeta med specifika muskler som används för att stödja den växande livmodern och till stöd i förlossningen. När dessa muskler är i god ton, kan du uppleva färre besvär under graviditeten, ett enklare arbete och ett mer tillfredsställande födelseprocess erfarenhet. De tre specifika områden som behöver förstärkas är det rygg, mage och bäckenbotten

Tillbaka

När livmodern växer under graviditeten, uthärdar den nedre delen av ryggen mer påfrestningar att bära den extra vikt, och det finns också en förskjutning i hållning. Att stärka ländryggen är avgörande för att hålla dig mer bekväm under hela graviditeten och förlossningen.

Bäcken stenar eller lutar tonen nedre ryggmusklerna och kan göra en stor arbetsmarknad stånd att ta påfrestningar på baksidan. Få på händer och knän, håll ryggen rak. Ta ett andetag in, och dra in magen muskler medan tucking skinkorna under, bildar en krökt rygg. Håll och räkna till 5, sedan sakta släppa när du andas ut och slappna av. Upprepa 15 till 20 gånger, två gånger om dagen. Detta är en kontrollerad rörelse och bör isolera nedre ryggmusklerna.

Buk

Toned magmusklerna hjälper till att hålla upp den växande livmodern och minska smärta i nedre ryggen. Undvik sit-ups eller crunches under graviditet och varje övning där du ligger platt på rygg under längre tid.

Wall knäböj arbete magmusklerna skonsamt och effektivt. Stå mot en vägg med huvudet, axlarna och skinkor mot väggen. Knän bör vara omkring axelbrett, och håller fötterna ut från väggen cirka 1 till 2 meter. Tryck korsryggen in i väggen, och sätta sig på huk som om sittande på en stol tills knäna är i 90-graders vinkel. Sedan långsamt trycka tillbaka tills du står. Upprepa 10 till 15 gånger dagligen.

Bäckenbotten

Att stärka bäckenbotten eller perineal muskler som stödjer urinröret, slidan och anus minimerar urininkontinens, hemorrojder och förbereder sig för förlossningen genom att lära sig kontrollera dessa muskler som används under förlossning .

Har Kegel övningar varje dag för att tona bäckenbottnen. Denna övning görs av upphandlande och släppa musklerna i bäckenbotten som om stopp och start av urinflödet. Kontrakt och håll kvar på 5, sedan sakta släppa och koppla av. Gör detta 10 gånger, tre gånger om dagen. Bygg upp att hålla och räkna på 10 till 15. Detta styrs isolerad rörelse och bör inte orsaka magmusklerna att ingå avtal.

Varning

Innan du börjar att prenatal träningsprogram kontakta din barnmorska eller läkare. När du tränar, hålla pulsen under 140 slag per minut, undvika överhettning och stanna hydratiserade. Ligg inte på rygg under längre tid efter den andra trimestern, undvik studsande rörelser och varje övning som är för ansträngande. Om du upplever några skarp smärta, blödning, förlust av andedräkt eller yrsel, sluta omedelbart och kontakta din barnmorska eller läkare.

Previous:nothing Next:viktminskning komplettera idéer

Relaterade artiklar


 • den bästa dieten för att bli gravid
 • hur du kan styra ditt barns vikt
 • användning av Estrace
 • myter klimakteriet om
 • Vilka är de behandlingar för trotsstörning sjukdom?
 • ischiasnerven smärta behandling under graviditet
 • hur man kan bli av blåmärken naturligt
 • hur du gör din goda humör håller längre
 • vad är korset?
 • hur man handskas med en förfallen graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com