testosteronbehandling för sen pubertet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-12
Sen pubertet, även känd som konstitutionell försenad pubertet, är i huvudsak en senare än vanligt kroppsliga förändringar från barndom till vuxen ålder. För pojkar börjar denna förändring ofta någonstans i åldern 9 till 15. Ärftlighet är den vanligaste orsaken till sena puberteten, men ditt barn kan också drabbas av denna försening på grund av kost, sjukdom eller ens genetisk störning. Oavsett orsaken är det viktigt att förstå varför din "late bloomer" inte har gått igenom puberteten innan någonsin påbörjar någon form av behandling.

ingen behandling

För många pojkar upplever sent puberteten är testosteronbehandling inte nödvändigt att behandla sjukdomen, eftersom det inte är ett villkor alls. Detta beror främst på att ditt barn är helt enkelt bakom "standard" schema av puberteten. Om du tittar tillbaka på din familjs historia, kanske du minns eller upptäcker att andra släktingar var också sent mamelucker. Så prata med din läkare innan någonsin administrera någon form av testosteronbehandling till ditt barn.

korttidsterapi

Medan tålamod kan ofta gå en lång väg mot att uppnå puberteten, skulle vissa tonårspojkar helst inte vänta. Och beroende på familjens läkare, kan ditt barn ha möjlighet att använda en "kort sikt" form av testosteron terapi. När denna form av terapi används är testosteron ges i en ganska låg dos och ökade stadigt över tiden tills rätt dos är uppfyllt.

För några tonåringar, är testosteron föreskrivs i tablettform tas dagligen. För andra kan det hormon ges genom regelbundna injektioner på din läkarmottagning. Det kan även vara föreskriven genom depotplåster eller aktuella gel. Oavsett form av spridning, bör recept snabb puberteten att sätta i och utlösa gemensamma egenskaper sett under denna tid i livet, såsom en förändring av kroppsformen, hårväxt, penisförstoring och en sänkning av röst. Efter någonstans mellan 3 och 4 månader, kommer behandlingen brukar sluta, eftersom ditt barns kropp ska ha tagit över den nödvändiga produktionen av testosteron.

Långtidsbehandling

Men inte nödvändigtvis betraktas som sena puberteten, denna typ av försening kan vara ett resultat av en körtel problem. I denna situation kan ditt barn behöver långvarig behandling för att ersätta de hormoner som normalt produceras i kroppen. Dosering metoder är i princip samma som på kort sikt testosteronbehandling förväntar för användning av ett muntligt piller. Muntlig hormonbehandling, särskilt med testosteron kan ge allvarliga biverkningar, men din läkare troligen inte kommer att ordinera denna form av behandling.

Previous:nothing Next:skäl för att få en tid tidigt

Relaterade artiklar


 • Varför är hår tillväxt annorlunda?
 • Hur snart kan en bli gravid efter avslutad p-piller?
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • livmodern som ett preventivmedel
 • hur man väljer rätt plan vård
 • vad man ska leta efter på ett vårdhem anläggning
 • örter för att ta efter en vasektomi återföring
 • tandvärk rättsmedel för gravida kvinnor
 • hur man kan spara pengar genom att använda din sjukförsäkring
 • polycystiskt ovariesyndrom kost
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com