tidig förlossning symtom

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-27
Tidig förlossning är något arbete som inträffar före 37 veckors graviditet. Innan 37 veckor, är barnet ofta inte mogna eller tillräckligt utvecklade för att vara född och kommer att vara i risk för komplikationer om det föds för tidigt. Men genom att erkänna symptom på tidig förlossning och vidta omedelbara åtgärder genom att ringa din vårdgivare kan du minimera risken att leverera förtid och sätta barnet i riskzonen

Sammandragningarna

Sammandragningarna kommer orsaka att din mage att dra och släpp. Även om vissa Braxton Hicks kontraktioner är normala och inte en orsak till oro, kunde sammandragningar som kommer regelbundet vara ett tecken på tidig förlossning. Om du upplever mer än fyra sammandragningar i en timme, oavsett om de är smärtsamma eller inte, du kan ha drabbats av tidig förlossning.

Blödningar eller ovanliga Ansvarsfrihet

Många kvinnor vet att blödning under graviditeten ska rapporteras till en vårdgivare, men är inte medvetna om att en förändring av ansvarsfrihet kan också vara en orsak till oro. Om din utsläpp ökar, förändringar för att bli vattniga eller slem-liknande, eller är färgade med blod, kan det vara ett tecken på tidig förlossning.

Cramps

Menstrual-liknande kramper under graviditeten kan tyda på tidig förlossning. Ibland kan dessa kramper kommer att åtföljas av en orolig mage eller diarré, men det är inte alltid fallet. Det är också bäst att överväga kramper som ett symptom på möjlig tidig förlossning, även om kramp är isolerat, känns inte som en sammandragning eller inte är mycket smärtsam.

Ryggvärk

Någon typ av låg ryggvärk kan också vara en tidig förlossning symptom, speciellt om den utvecklas plötsligt. Men som alla gravida kvinnor kommer att säga, med en ryggvärk kan bara vara ett normalt inslag i graviditeten också. Fortfarande, som i fallet med andra tidig förlossning symtom, är det alltid bäst att vara på den säkra sidan av försiktighet och rapportera alla nya ryggvärk med din läkare.

Bäcken Pressure

Bäcken trycket är känslan av ditt barn att trycka ner eller försökte komma ut och är också en möjlig symptom på tidig förlossning. Även om denna känsla kan åtföljas av andra symptom, kan även förekomma i isolerade händelser.

Vatten Breaking

Om du tror att ditt vatten kan ha brutits eller du kan läcka fostervatten, är det viktigt att kontakta en vårdgivare omedelbart. Även om det inte alltid betyda att arbetet börjar, måste du åka till sjukhuset för att undersökas. Om det fastställs att ditt vatten bröt, kan du behöva stanna på sjukhuset för att minimera risken för infektion av barnet och se till att de faktiska arbetskraftskostnaderna inte börja.

Vad göra

Om du upplever någon tidig förlossning symtom, ta dem på allvar. Ignorera inte dem eller vänta för dem att gå bort. Istället kontakta omedelbart läkare. Många kvinnor misslyckas med att kalla sina vårdgivare eftersom de tror att symptomen kan vara bara en normal del av graviditeten eller ingen stor sak. Men det är alltid bättre att vara på den säkra sidan av försiktighet och tala med din läkare om alla symtom som kan tyda på tidig förlossning på grund av de stora riskerna.

Previous:nothing Next:motverka effekter läkemedelsbiverkningar

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in Childs överliggande i bilen
 • hur man kan bota en blöjeksem
 • bronkopulmonell dysplasi symtom
 • progesteron-nivåer hos män
 • den bästa medicinen för att ta bort löss gnetter från håret
 • hem rättsmedel för spädbarn med förkylning
 • hur man kan förebygga och behandla endometrios med vitaminer
 • dieter som fungerar för barn
 • efter klimakteriet ansiktshår
 • hur man behandlar en drog armbåge (aka barnflicka armbåge)
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com