tidig utveckling av embryot

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-10
Den mänskliga embryonala perioden börjar med befruktning och omfattar utveckling genom de två första månaderna. Under denna tid är embryots begynnande organ och vävnader etablerad, embryonala membran utveckla och moderkakan börjar fungera. Efter de första åtta veckorna av utveckling, är embryot kallas foster

Zygot

Ett befruktat ägg kallas zygot. I detta skede består av en kärna, cytoplasma (alla delar utom kärnan) och en extern membran. Cellerna delar snabbt, blir allt mindre som deras antal växer. Några dagar efter befruktningen, är massan av celler som kallas en morula, som rör sig ner i äggledaren och kommer in i livmodern. Vid denna tid, som en gång var ett tätt nätverk av celler har utvecklats till en ihålig boll med celler som bildar en yttre skikt. Det är nu kallas en blastocyst.

Blastocyst

att föreställa blastocysten, tycker om en rund öga med en elev. En del av blastocystan är den inre cellmassan, som ligger i blastocysten som eleven är i ögat. Resten av insidan del av blastocyster är en vätskefylld hålighet kallas blastocele. Det finns även en yttre höljet kallas trophectoderm. Blastocysten fäster vid livmoderslemhinnan --- eller livmoderslemhinnan --- och absorberar näringsämnen tills moderkakan former.

Organ och vävnader

efter implantation, flyttar den inre cellmassan nedåt för att skapa ett utrymme som kallas amnionkaviteten. Ett lager av celler växer över toppen av hålrummet för att skapa amnion. Cellerna under kaviteten bildar en tillplattad "tallrik" av celler som kallas den embryonala skivan. Runt dag 14, cellerna i embryonala skivan utvecklas till tre olika lager. Det yttre lagret blir ektoderm, mellanlagret för mesoderm och inre lagret endoderm. Dessa är de tre viktiga cellager som kommer att utvecklas till olika funktioner.

De två ändarna av embryonala skivan nära tillsammans för att skapa ett hålrum i mitten. Detta endoderm-fodrad hålighet är ursprunget till alla delar av mag-tarmkanalen, lungorna, urinblåsan och sköldkörteln. Den mesoderm separerar i två lager och utrymmet mellan de två skikten blir kroppen hålighet. Den mesoderm bildar bukhinnan, muskler, ben, bindväv, blod-och lymfkärl, njurar, urinledare och binjurebarken. I ektoderm ger celler som utvecklas till hud, ögon, mun, tänder, luktreceptorceller av sinnena och nervsystemet.

Embryonala Membran

Två membran omger embryot. Den yttre membran, Chorion, blir en del av moderkakan. Det inre membran, amnion, fylls med fostervatten för att dämpa och skydda det växande embryot. En tredje membran, allantois, innehåller leverans av blodkärl som blir navelsträngen.

Placenta

Prognoser kallas korionvilli växa ur Chorion i ett lager av endometriet kallas decidua basalis. Tillsammans bildar moderkakan. Det moderns blod och embryot inte ihop, men moderkakan membranen är så tunn att näring och syre kan passera från moderns blod i chorionic kapillärerna. Avfall från embryo från korionvilli i moderns blod. Förutom att ge näring, utsöndrar moderkakan också hormoner som är nödvändiga för att bibehålla graviditeten. Genom att nu den andra månaden är slut och embryot går in i nästa steg, fostertillväxt.

Totalt embryonal utveckling

I slutet av den första månaden ryggraden och ryggradskanalen har bildats. Små knoppar som ska bli armar och ben är uppenbara. Tre större divisioner av hjärnan är urskiljbara och hjärtat har börjat utvecklas. Vid utgången av den andra månaden, ögonen är märkbar, men ögonlocken är stängda. Större blodkärl form och inre organ fortsätter att utvecklas. De kroppsdelar som blir tydliga armar och ben, är siffrorna bildas och processen för benbildning inleds.

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för hypertensiv kris?

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för förkylningar under graviditeten
 • är klubb fötter genetisk?
 • nyfödda genetiska sjukdomar
 • Hur man vet om din skola är klar för influensa utbrott (H1N1 svin influensa)
 • hur man gör huden klarare
 • hur man kan bli av blåmärken naturligt
 • strippa membran för att hjälpa till arbetsmarknaden
 • vad som orsakar låga kalium?
 • akne behandling under graviditeten
 • fettsnål kost & viktminskning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com