vad är orsakerna till huvudlöss?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-15
Huvudlöss är vanligast bland skolelever, men de kan drabba människor i alla åldrar. Dessa kryper parasiter livnär sig på mänskligt blod. De orsakar klåda, och ett angrepp kan leda till social förlägenhet och ångest. Ibland löss inte utan vidare kan förebyggas. I de flesta fall kan du dock minska risken att smittas av löss genom att undvika orsakerna till överföring

Funktioner

Human. Huvudlöss är små parasiter som festa på blod. Löss och deras ägg (eller "nit") kan vara vit, grädde eller ljusbruna i färg. De kan inte flyga, men de kan lätt krypa från en person till en annan eller överlåtas på kläder.

Nära samverkan

Enligt Mayo Clinic, arbetar eller spelar ett nära samarbete med någon som har huvudlöss är en mycket vanlig orsak för överföring. Det är därför huvudlöss är så ofta sprids bland skolbarn.

Kammar och borstar

Dela kammar eller borstar med någon som har huvudlöss är en vanlig orsak till överföringen. Eventuella löss på dessa poster kan överföras under kamma eller borsta.

Apparel

Att bära någon annans hatt, halsduk eller öronmuffar ett annat sätt att skaffa huvudlöss, om personen har huvudlöss. Eftersom du inte kan veta säkert om en person har löss, är det bäst att undvika att dela dessa poster.

Hair Tillbehör

Även löss inte kan leva länge på barrettes eller andra objekt hår finns det fortfarande en risk i använda en annan persons hår tillbehör. Dessa poster kan bära löss på en annan chef.

Elektronik och husgeråd

Trots att det inte ett vanligt sätt att löss överföring, med någon annans hörlurar kan sätta dig mer i riskzonen för huvudlöss, om personen är smittad. Likaså låna någons kläder, handdukar och sängkläder (särskilt kuddar) är också oklok.

Missuppfattningar och behandling

Huvudlöss inte orsakas av brist på bad eller schamponering. Dessa parasiter kan drabba vem som helst som har utsatts för dem.

Om du eller ditt barn utvecklar huvudlöss, del i behandlingen bör bestå av tvätt sängkläder, kläder och gosedjur i varmt vatten och torka dem i torkskåp på hög värme. Löss kommer inte att leva länge utanför kroppen, men tvätta dessa poster kommer att hjälpa att förhindra re-angrepp.

Previous:nothing Next:naturlig sängvätning bota

Relaterade artiklar


 • vitamin E minska bristningar?
 • långsiktiga mål för demens
 • hur man får passa efter förlossningen
 • varför fötter kallna?
 • effekter av positivt tänkande
 • hur man sparar pengar på Body Wash
 • sova tips för seniorer
 • råd om huvudlöss behandling
 • beredning av tiazol
 • kroniska hypertoni symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com