vad är orsakerna till långvarig menstruationsblödning?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-28
Förlängd menstruationsblödningar kan vara något normalt som händer en kvinna, eller det kan vara något som visar att något är fel. Om du har menstruationer som varar längre än en vecka och är onormalt för dig, är det en god idé att boka en tid med din läkare så hon kan hitta orsaken till ditt långvarig menstruationsblödning

Du behöver:
patient .

livmodercancer

Endometriecancer är den allvarligaste orsaken till långvarig menstruationsblödningar. Enligt Mayo Clinic, det är en av de vanligaste typerna av cancer hos kvinnor och uppstår när celler i endometriet omvandlas till cancerceller. Förlängd mensblödning, speciellt efter klimakteriet, är en av anledningarna till att denna typ av cancer lätt upptäcks. Det innebär också att det ofta är fångad i ett tidigare stadium, vilket innebär bättre återhämtning för patienten. Oftast är livmodern bort för att snabbt ta bort alla cancer.

Preventivmedel

Om du nyligen har startat en ny form av preventivmedel, eller ändrat den typ av preventivmedel som du brukar använda, kan du finner att du lider förlängda menstruella blödningar. Ändra hormoner som du tar i ditt p-piller kan utlösa förlängda menstruella blödningar, speciellt när du börjar ett nytt paket av piller. Intrauterint kan liksom koppar spiralen eller Mirena, ofta långvarig menstruationsblödningar efter primär insättning.

Blodförtunnande medel

Om din läkare har nyligen ordinerats ett blodförtunnande medel för blodets levringsförmåga, kan du finna att denna orsakar förlängda menstruella blödningar. Antikoagulantia läkemedel orsakar att blodet blir tunnare och koagel mindre effektivt sätt, vilket ibland kan förekomma i menstruationsblödningar, speciellt hos postmenopausala kvinnor. Var noga med att tala med din läkare om det, eftersom du kan förlora alltför mycket blodet på detta sätt. Han kan byta din medicinering som följd.

Graviditet och Graviditetskomplikationer

Du kanske upptäcker att om du nyligen blev gravid, har du förlängd menstruation, annars känd som implantation blödning, som uppstår när ägget implantat i livmodern. Detta är ett normalt tillstånd. Du kan dock även konstatera att långvarig blödning är en bieffekt av missfall eller utomkvedshavandeskap, då måste du kontakta din läkare.

Förlossning

En av sviterna av förlossningen är förlängd menstruationsblödningar . Ofta varar upp till sex veckor, detta är kroppens sätt att reglera sig själv efter att ha barnet. Detta är helt normalt och ska börja avta efter några veckor. Om du har frågor, se till att nämna det till din läkare vid sex veckor efter förlossningen checkup.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till svåra magkramper och smärta i nedre ryggen?

Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra din totala hälsa i tolv enkla steg
 • frekvent urinering hos barn
 • de bästa sätten att göra vården mer överkomligt
 • Vilka är symptomen när fem veckor gravid?
 • hur är hemorrojder bort?
 • prenatal riskfaktorer
 • vad är orsakerna till tånagelsvamp?
 • hur man ska hjälpa barnen att hantera ett syskon som har cancer
 • hur du sänker dina natriumintaget med kosher salt
 • hem rättsmedel för blödande hemorrojder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com