vad är orsakerna till tånagelsvamp?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-09
Tånagelsvamp, är ett angrepp som kan orsaka tjock, gul eller svart missfärgningar i en persons tånaglar, ett mycket vanligt tillstånd. Fula och farliga om de lämnas därhän, det finns en mängd olika faktorer som kan avgöra vem som är mottagliga för dessa svampar tillsammans med när och wherethey kan bli aktuella. Att känna till riskerna är det främsta sättet att undvika denna hälsofara

Vad är en tånagelsvamp

Det finns en grupp av svampar kallas dermatofyter, som inkluderar den kategori av tånagelsvamp. Infektionen börjar som en liten missfärgning och sprider, livnär sig på proteinet keratin, som är det som gör naglarna hårt. Den största och Littlest tår är särskilt mottagliga för denna typ av svamp, och det kan spridas till andra när infektionen har slagit rot. Svampen kommer in i kroppen genom småsår, eller genom en klyfta mellan tånagel och nagelbädden.

Miljö

Dermatofyter finns mestadels i varma, fuktiga miljöer. De kan hittas i omklädningsrum, simhallar och duschar. Men även dessa svampar kan hittas i naturen som kärr eller i närheten av södra floder. Dessa svampar behöver värme och väta för att trivas.

Kläder

tånaglar är ännu mer mottagliga för infektioner på grund av strumpor och skor. Att vara inne varm, svettig sockor och inspärrad i en sko kan ge någon tånagelsvamp den perfekta miljön att växa. Detta gäller särskilt om skor och strumpor var kvar i riskområden som ett omklädningsrum eller i närheten av en simbassäng.

Andra faktorer

finns ett antal andra faktorer som figur i en persons mottaglighet för en tånagel svamp infektion. Till exempel är yngre människor smittade mindre ofta. Dessutom kan det finnas i släkten infektion, rökvanor och hur tungt en person svettningar är alla faktorer som kan spela en roll i att utveckla en tånagelsvamp. De med cirkulationsproblem, ett svagt immunförsvar och diabetes löper den största risken för att utveckla tånagel svampar.

Förebyggande /Lösning

Det enklaste sättet att förhindra tånagel svampar är att vara försiktig och förbereda sig. Bandage nedskärningar på fötter och delta i regelbundna tånagel trimning och omsorg. För att lägga till dina tånaglar "friska, gäller handkräm. Spray strumpor eller skor kvar i ett omklädningsrum med desinfektionsmedel och bär sandaler när du använder en offentlig dusch.

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för barnet kolik?

Relaterade artiklar


 • enkla sätt att snabba upp din ämnesomsättning
 • kostnaden för Plan B
 • den bästa kosten för att sänka blodtrycket
 • löss behandling under graviditeten
 • hur man kan hålla barnen säkra när de tar ett dopp i badkaret
 • holistisk botemedel för förkylningar
 • hjälp med klimakteriet och värmevallningar
 • baby tillväxt genom percentilen
 • graviditet övningar för varje månad
 • den bästa hemsidan blodtrycksmätare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com