vad är orsakerna till tidiga magen & ryggont i början av graviditeten?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-29
Buk-och ryggsmärta kan bli bekymmersamt för många kvinnor när det händer under graviditeten. Många kvinnor är rädda för ett utomkvedshavandeskap eller felaktiga skulle kunna ansvara för sin värk, men måttlig smärta i dessa områden är faktiskt normalt i många friska graviditeter. Denna artikel utforskar några av de vanligaste typerna av rygg-och buksmärtor uppstod under den första trimestern, och ger några tips om hur man mildra dem

Implantation

Det är mycket vanligt att uppleva lindrig kramp eller smärta som liknar dina månatliga period då det befruktade ägget implantat sig in i livmodern. Många kvinnor upplever någon kramp kring tiden en period skulle betalas, och det är allmänt ofarligt om det inte åtföljs av kraftiga blödningar eller svår smärta. Med en varmt bad eller dusch eller att placera en värmedyna eller varmvattenflaska på magen kan lindra smärta implantation.

Ligament Smärta

ligament som stödjer din livmoder börjar sträcka under graviditeten för att tillgodose de tyngre livmodern, orsaka skarpa huggande smärta eller matt värk i båda sidorna av livmodern. Denna typ av smärta är vanligast i andra trimestern, men kan förekomma under den första trimestern också, speciellt hos kvinnor som tidigare har barn. Om du lider av dessa kramper, se till att du tar en paus och vila en stund. Du kan också försöka att undvika snabba förändringar i position eftersom det ofta utlöser ligament smärta.

Urinvägsinfektioner

Gravida kvinnor är mottagliga för urinvägsinfektioner och cirka två till fyra procent av alla gravida kvinnor kommer att utveckla dem. De tenderar att sprida sig till njurarna snabbare hos gravida kvinnor, troligen beroende på hormonella effekter och placeringen av organ under graviditeten, så medicinsk vård omedelbart är det viktigt att undvika några av de mer allvarliga komplikationer såsom tidigt värkarbete. Om du har någon typ av brinnande vid urinering eller ihållande smärta i nedre ryggen, kontakta din läkare eller barnmorska.

Förstoppning

På grund av ökningen av progesteron under graviditet, vilket fördröjer passagen av föda genom matsmältningskanalen, förstoppning är en vanlig orsak av mild buksmärtor under graviditet. Du kan hjälpa ditt system reglera sig själv genom att se till att du dricker mycket vatten och genom att öka din fiber konsumtion. Prenatal vitaminer också ofta orsaka förstoppning, så gör nämna det till din vårdgivare så att de kan justera dina mediciner vid behov.

utomkvedshavandeskap

Ibland kan ett befruktat ägg implantat på en annan plats än i en kvinnas livmoder, ofta i äggledarna. I dessa fall kan graviditeten inte säkert utvecklas i den platsen och kvinnan behöver vård omgående för att undvika allvarliga komplikationer. Om du har någon typ av buken ömhet, svår kramp, blödningar och speciellt smärta som förvärras med fysisk aktivitet eller hosta, ring din läkare omedelbart.

Missfall

Om din kramper börjar förekomma i en rytmisk mönster, öka i svårighetsgrad och /eller åtföljs av blödningar, kan du vara med ett missfall. Ett missfall är en förlust av en graviditet, med under 20 veckors graviditet, och i enlighet med American College i obstetrik och gynekologer (ACOG) kan förekomma hos 10-25 procent av alla identifierade graviditeter. Ring din läkare för vägledning om du upplever någon typ av blödning tillsammans med måttlig till svår kramp.

Previous:nothing Next:hosta och feber hos barn

Relaterade artiklar


 • är det normalt att inte ha graviditetsillamående på sex veckor?
 • hur man överlever den tredje trimestern av graviditeten
 • de bästa sätten att göra vården mer överkomligt
 • Kan man bli gravid utan att ha en period?
 • hur man kan bli av med loppor med kiselgur
 • bra mat att äta om du har sura uppstötningar
 • Så här hjälper du solbränna och hålla din solbränna
 • hur sval när det är varmt ute
 • tecken på trotssyndrom sjukdom
 • hur man förebygger snavar och faller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com