vanligaste orsaken till bröst klumpar på 20 år

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-18
Att hitta en knöl i bröstet kan vara en mycket traumatisk upplevelse för en kvinna i alla åldrar, det kan vara särskilt oroande för en ung kvinna. Tanken på bröstcancer kommer omedelbart att tänka på, men lyckligtvis den vanligaste orsaken till ett bröst klump i unga år beror på fibrocystiska bröst

Definition

fibrocystiska bröst är så vanligt att det anses vara mer en variant av det normala. Egentligen inte en sjukdom, det är mer ett symptom, en överväxt av bröstvävnad. Många leverantörer anser att det är en "förändring" i bröstvävnaden. Dessutom kallas vanligtvis en godartad bröstcancer eller bröstcancer dysplasi

Orsaker

Den exakta orsaken till fibrocystisk bröst klumpar är okänd, man misstänker att den är kopplad till östrogen produktion, eftersom de flesta fibrocystisk bröst klumpar försvinner efter klimakteriet när östrogenproduktion stannar. Det har också konstaterats att klumpar ser större och kan bli ömma, särskilt under kvinnans menstruationscykel, vilket verkar stödja kopplingen till östrogenproduktion. Det är också tänkt att höga koffeinintag kan bidra till fibrocystisk bröst klump bildning, speciellt hos kvinnor runt 18 års ålder till 25.

Symtom

En bröst med fibrocystiska bröst uppvisar en knölig kullersten känsla. De klumpar är mer dominerande i den övre yttre delen av bröstet. De klumpar förstora ofta och känna smärtsamma och anbud under den premenstruella perioden. Båda brösten är oftast inblandade, och villkoret kan tyckas komma och gå.

Tester

Det är mycket viktigt för en kvinna med bröst klumpar göra månatliga bröstsjälv-undersökningar. På detta sätt kommer hon vant sig vid de unika geografiska särdrag av hennes bröst och kommer att vara mer benägna att lägga märke till uppkomsten av en ny knöl. Kvinnor med fibrocystisk bröst ofta klumpar uppmuntras att ha ett mammogram vid en tidig ålder för att kartlägga var klumpar i fall att en misstänkt knöl ska visas.

Behandling

Minskade koffeinintag och sänka fett kan bidra till att avskaffa fibrocystiska bröst klumpar. En del läkare rekommenderar att 400 mg vitamin A dagligen, vilket är tänkt att hjälpa klumpar krympa. P-piller kan också användas för att reglera östrogen produktionen för att hålla uppblossande och ömhet uppstår i synnerhet under den premenstruella fasen.

Previous:nothing Next:hur man köper receptbelagda läkemedel över hela världen

Relaterade artiklar


 • idéer för att använda mandelolja
 • hur man kan förebygga halsbränna under graviditeten
 • hur du sänker dina natriumintaget med kosher salt
 • kraftfulla åtgärder för en frisk prostata
 • hur snabbt stoppa en blodig näsa under en atletisk händelse
 • Vilken är den vanligaste tiden att bli gravid?
 • hur sval i värmen och solen
 • hur man lever längre och bättre
 • hur man hittar alternativa val av mat för glutenallergi
 • Vilka är efter effekterna av rökning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com