Hur man känner igen tecken på att du är gravid

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-28
Erkänner tecken på graviditet är ibland svårt, särskilt för kvinnor som aldrig varit gravid tidigare. Många tidig graviditet tecken liknar symptom orsakade av medicinska sjukdomar, och några kvinnor felaktigt tror att de har en förkylning eller influensa under den första månaden av graviditeten. Att veta hur man känner igen tecken på att du är gravid är viktig, eftersom den gör att du kan göra de livsstilsförändringar som krävs för att säkerställa barnets hälsa

Du behöver:.
Basala termometer

1.
Håll reda på din menstruation, och antar att du är gravid om din mens är mer än en vecka sen och du har haft oskyddat samlag. Ett missat eller sen tid inte alltid indikerar graviditet, men det är första tecknet på graviditet för många kvinnor.
2.
Leta efter gemensamma tidig graviditet symptom som ömmande eller förstorade bröst , täta urinträngningar, ovanlig trötthet, förändringar aptit och illamående. Men många av dessa symtom är en normal del av PMS för vissa kvinnor.
3.
Var uppmärksam på mindre vanliga tidig graviditet tecken och symptom, som huvudvärk, humörsvängningar, matbegär eller aversioner, förstoppning, yrsel och svimning.
4.
Ta din temperatur. En hög basala kroppstemperatur kan tyda på graviditet, speciellt om du håller en temperatur något förhöjd i 18 dagar eller längre. Denna skylt är bara självklart om du känner till din normala kroppstemperatur, eller om du har kartlägga din temperatur som en del i ett försök att bli gravida.
5.
Notera eventuella fläckar eller kramper som inträffar innan din mens. Mild kramper kan uppstå under implantation och en del kvinnor upplever mindre spotting när ägget implantat i livmodern. Detta brukar inträffa omkring 10 dagar efter befruktningen, enligt Mayo Clinic.
6.
Ta ett graviditetstest för att avgöra om du är gravid. Många hem graviditetstest är nu tillräckligt känsliga för att upptäcka en graviditet flera dagar före menstruationen förväntas äga rum. Om testet är negativt, men du fortsätter att ha andra tecken på graviditet, du kan försöka omprovning i en vecka eller besök din läkare för ett blodprov.

Tips och varningar


 • illamående eller morgonen sjukdom, kan inträffa när som helst på dagen eller natten. Det kan börja så tidigt som två veckor efter befruktningen, enligt Mayo Clinic.


 • Previous:nothing Next:skeden och utveckling av en nyfödd baby

  Relaterade artiklar


 • hur du sänker dina natriumintaget med kosher salt
 • orsakerna till plötslig bröst tillväxt
 • naturliga sätt att öka utbudet bröstmjölk
 • användning av Estrace
 • hur man komma ihåg att ta dina piller varje dag
 • varför tappar folk sitt hår?
 • om biverkningar av Risperdal hos små barn
 • hur man kan förstå vad som orsakar ett lågt antal blodplättar
 • hur konditionstest
 • hur man använder anis för att hålla myggor, flugor och andra insekter borta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com