Hur påverkar trötthet hälsa?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-28

Process

Vetenskap tyder starkt på att trötthet kan få en dramatisk, negativ inverkan på hälsan. Även om forskarna ännu inte helt förstå denna process, tycks sömnbrist att kullkasta biologiska mekanismer som annars hålla sinnet och kroppen frisk.

Mental hälsa

Trötthet negativ inverkan i hjärnan, vilket minskar dess förmåga att uppmärksamma, minnas och tänka snabbt, vilket minskar vakenhet och reaktionstid. Trötthet påverkar också hjärnans funktion på ett sätt som påverkar den psykiska hälsan. Skapar till exempel sova underskott en hyperaktiv hjärna svar och en klyfta mellan den hyperaktiva hjärna regionen och hjärnans pannloben, som styr rationellt tänkande och beslutsfattande. Detta hjärna tillstånd är samma som den som finns hos personer med psykiatriska sjukdomar.

Fysisk hälsa

Trötthet verkar störa hormoner och proteiner som spelar roller i olika kritiska biologiska processer. Exempelvis hämmar sömnbrist kroppens förmåga att producera insulin, ett ämne som tillåter människor att metabolisera socker ordentligt. Trötthet minskar också kroppens nivå av leptin, ett hormon som signalerar "stopp-ätande" signal till hjärnan när magen är full. Dessutom utlöser dålig sömn en hög-alert tillstånd i kroppen, vilket ökar produktion av stresshormoner och höjer blodtrycket.

Trötthet är kopplad till ökade nivåer av ämnen i kroppen som indikerar ett tillstånd av inflammation, vilket är en riskfaktor i flera livshotande sjukdomar. Enligt sova forskaren Alexandros N. Vgontzas of Pennsylvania State University, "Om du förlorar sömn som din kropp behöver, då kan du tillverka dessa inflammatoriska markörer som på ett kroniskt grund kan skapa låggradig inflammation och predisponerar du till kardiovaskulära händelser och en kortare livslängd spännvidd. "

Effekterna

Trötthet har betydande konsekvenser. Hjärnan-påverkar effekterna av trötthet för ca 56. 000 bilolyckor varje år med 40. 000 skador och 1. 550 dödsfall. Effekterna av trötthet på hjärnan också öka en persons risk för psykiska sjukdomar, såsom depression och ångest.

När det kommer till kroppen, kan trötthet är avbrott i kritiska hormoner och proteiner har förödande konsekvenser för hälsan. Genom att hämma produktion av insulin, kan sömnbrist öka typ 2-diabetes risk. Trötthet inverkan på leptin, det hormon som signalerar fullhet, kan mycket väl vara bidragande till fetma epidemi eftersom trötta kroppar inte effektivt skickar och tar emot meddelandet att sluta äta.

Genom att höja stresshormonet och inflammation-markör nivåer och blodtryck, kan trötthet bidra till cancer, hjärtsjukdomar och stroke. Sjuksköterskorna 'Health Study vid Harvard Medical School fann en högre mortalitet risk bland dem som sov mindre än sex timmar per natt

Lösningen

Lösningen förefaller uppenbart. Sömn! I vårt hektiska liv, vilket gör sova en prioritering kan vara hårdare än det låter --- men det är viktiga. Håll läggdags och vakna gånger på en konsekvent schema. Gör ditt sovrum en lugn, bekväm, tyst plats. Undvik koffein, alkohol och motion för nära sänggåendet. Framför allt få plats i schemat för tillräcklig sömn. Din hälsa kan bero på det.

Previous:nothing Next:Hur man känner igen tecken på att du är gravid

Relaterade artiklar


 • graviditetsillamående botemedel
 • vad är orsakerna till svåra magkramper och smärta i nedre ryggen?
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
 • mat för barn med ADHD
 • hur man ska behandla endometrios med kinesiska örter
 • livsmedel för att stoppa sura uppstötningar hos småbarn
 • botemedel för spädbarn diarré
 • hur man kan minska risken för högt blodtryck
 • typer av kroppen bygger
 • hur man vet vem som är mest utsatta för influensa komplikationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com