Vad händer på gynekolog?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-28

Ankomst till ett besök

I början är ett besök till gynekologen precis som ett besök till någon annan läkare. Kvinnan anländer och checkar in för hennes utnämning. Hon kommer logga in och presentera henne försäkring information till bokhållare, och kommer att ta en plats i väntrummet. Om hon är det första gången patient, kommer hon också att få ett formulär att fylla i om familjens sjukdomshistoria.

Prep arbete

Efter en stund kommer en sjuksköterska och ledsagare kvinnan till en medicinsk kontor. Beroende på patientens kommer sjuksköterskan be om ett urinprov och kan också ta lite blod. Blodprovet används för STD och kolesterol, ibland kan det kontor ge resultat i slutet av besöket. För kvinnor i fertil ålder, kan urinprovet visar graviditet. I alla kvinnor får urin visar svampinfektion, maladies tarm och andra tecken på sjukdom.

Sjuksköterska ger patienten ett papper mantel för läkarbesök. När du har ändrat, är patienten vägas och blodtrycket testas. Det kan också vara en kort fråga och svar session om tidigare sjukdomar eller orsaker till detta besök. Sköterskan lämnar sedan och uppdateringar läkaren om vad som väntar.

Läkarbesöket

När läkaren kommer in, frågar hon följdfrågor och förbereder sin utrustning för bäcken tentamen. Nu är det dags att få i läge-botten alldeles vid kanten av bordet, benen särade, fötterna i stigbyglarna. Innan bäcken examen, finns det en snabb kontroll av bröstvävnad för klumpar och oegentligheter som kan signalera cancer utveckling.

Under bäcken tentamen för läkaren in en plast eller metall apparat som kallas spekulum i vagina passagen. Detta verktyg öppnas i slidan så att läkaren kan ta kloak för cellprov testning, och medger också en bra bild av vaginala vävnaden. Använda ett spekulum låter gynekologen se om det finns utväxter eller cystor på livmoderhalsen som behöver undersöka. Den spekulum tas bort, och gynekologen följer upp med en snabb två fingrar isättning känna vaginalväggen efter några dolda klumpar eller utväxter. Slutligen avslutar läkaren med en rektal undersökning, bestående av ett finger i anal hålrum till kartläggning av utväxter.

The End

På slutet kommer sköterskan in och berättar patienten när att förvänta sig en uppföljning upp telefonsamtal som förklarar alla tvivelaktiga testresultat. Byrån får också avstå prover eller recept på preventivmedel eller andra droger. Ofta har sjuksköterskan klar STD och blodprov, och kan ge en rapport om resultaten.

Previous:nothing Next:djupandning övningar under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man bär en nackkrage när du sover
 • hur du gör din hicka försvinner
 • medicin mot depression under graviditeten
 • jämföra de bästa katastrofala planer sjukförsäkring
 • Hur lång tid tar det för Prevacid att arbeta hos spädbarn?
 • bra mat att äta om du har sura uppstötningar
 • sätt att ta bort kroppshår permanent
 • allergiläkemedel för gravida kvinnor
 • naturmedicin terapi för klimakteriet
 • övningar för att bli av med mannen bröst
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com