allt du behöver veta om klimakteriet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-10
Klimakteriet inträder när en kvinna permanent stopp mens och är inte längre kunna få barn. Enligt den nordamerikanska Menopause Society, kvinnor i USA når klimakteriet vid en genomsnittlig ålder av 51. Även klimakteriet symtom varierar från kvinna till kvinna, de flesta kvinnor upplever flera tecken på avtagande hormonnivåer under åren före menopaus inträffar

Du behöver:. .
Basal termometer

Identification

Även klimakteriet officiellt uppstår när du inte har haft en period för ett år, har din kropp genomgått förändringar under en viss tid innan detta sker. Perimenopause börjar sex år eller mer före menopaus, och det är under denna tid som du kommer att uppleva många av de symptom människor förknippar med klimakteriet. Under klimakteriet, äggstockar minskar gradvis mängden östrogen och progesteron som de producerar. Dessa hormoner som krävs för reproduktion. När hormon sjunker, färre livsdugliga ägg utvecklas i äggstockarna, vilket resulterar i oregelbunden ägglossning. Under denna tid kan din perioder blivit längre, kortare, tyngre eller lättare än normalt och du kanske inte vara säker på exakt när de kommer att inträffa. Så småningom slutar äggstockarna producera mogna ägg och din menstruationerna upphör.

Värmevallningar

Värmevallningar är en av de mest kända symptom på klimakteriet. Under en varm blixt, blir huden spolas som en plötslig värme sprider sig genom kroppen. Värmevallningar kan åtföljas av svettningar så ymnig att det drenches dina kläder. Blinkar kan ske under dagen eller på natten, men kan vara särskilt besvärande på natten om de stör sömnen. Lågdos-östrogen behandling kan hjälpa till att lindra hot-flash symptom. Värmevallningar stannar ofta när en kvinna når klimakteriet, men en av 10 kvinnor fortsätter att uppleva problem i 60-årsåldern och 70-talet, enligt National Institute on Aging.

Viktökning

Kvinnor tenderar att gå upp i vikt, speciellt kring mitten, under klimakteriet år. Det är inte klart om detta är en följd av minskande hormonnivåer eller ökande ålder, men viktökning välkomnas av mycket få kvinnor. Som ni ålder, upplever du en naturlig förlust av muskel och en ökning av fettvävnad. Eftersom muskler hjälper bränna kalorier, gör förlust av muskelmassa det svårare att hålla vikten. En regelbunden motion rutin-tillsammans med att äta en kost rik på grönsaker, fullkorn och frukt-kan hjälpa dig att undvika viktökning

humörsvängningar

Humörsvängningar tenderar att inträffa när hormonnivåerna varierar. . Humörsvängningar kan förvärras av oro för arbete eller familj, brist på sömn, åldrande, sexualitet eller de förändringar din kropp genomgår. Enligt den nordamerikanska Menopause Society, kvinnor som hade svåra premenstruella syndrom (PMS) symptom är mer benägna att ha humörsvängningar under klimakteriet år. Lågdos-p-piller kan hjälpa till att reglera hormoner och ge viss lättnad från humörsvängningar.

Andra ändringar

Lägre hormonnivåer kan orsaka vaginala vävnader för att bli torr, vilket gör kön smärtsamt ibland. Vaginal smörjmedel, som säljs på apotek, kan bidra till att lösa detta problem. Din hud blir torrare under klimakteriet år, vilket också kan leda till klåda. En del kvinnor upplever också håravfall, sömnsvårigheter eller sova, och minnesproblem.

Previous:nothing Next:Hur mycket sömn behöver du när förlora vikt?

Relaterade artiklar


 • Vad är några botemedel för peeling blygdläpparna?
 • halsont och täppt näsa rättsmedel för spädbarn
 • ordentlig fiskolja dosering för barn
 • stegen i Krebs cykel
 • naturliga botemedel för PMDD (premenstruell dysfori)
 • hur du sänker dina natriumintaget med kosher salt
 • sammanfattning hem rättsmedel för feber blåsor
 • vad organ är främst ansvarig för att kolesterol?
 • hur du kan hjälpa ditt barns feber
 • hur man kan bota den värsta blöjeksem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com