återkommande buksmärtor hos barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-25
Det är inte ovanligt för ett barn att klaga på ont i magen. Orsaken kan vara något så enkelt som gas eller från att äta för mycket. Barn lider buksmärtor av många olika skäl, från en inte-så-seriös knip till återkommande smärta som kan tyda på ett allvarligt medicinskt problem. Trots att de flesta gånger orsaken till ett barns magont är mindre, när smärta och obehag återkommer, en förälder ska ha barnet noggrant utvärderas av läkare för att utesluta eventuella medicinska tillstånd

Du behöver:
Basal termometer.

Vanliga symptom

smärta till en enkel mage virus är oftast borta inom ett dygn. Om smärtan fortsätter i mer än 24 timmar, kan det vara dags att kontakta ditt barns barnläkare. Kräkningar som åtföljer buksmärta innebär inte nödvändigtvis ett allvarligt problem. Dock bör en förälder vara berörda om kräkningar kvarstår är grön eller gul färg eller innehåller blod, i vilket fall omedelbar akut vård kan behövas. Diarré är ett annat vanligt symptom på mage virus, men om villkoret varar mer än tre dagar eller om det finns blod i avföringen, fela på sidan av försiktighet och ta ditt barn till en läkare.

Mindre vanliga symtom

Buksmärta kan vara ett tecken på ett mer allvarligt problem om ett barn har problem att kissa. Infektion orsakar ofta smärtsam och frekvent urinering. Smärta låg på höger sida av buken kan vara blindtarmsinflammation. Man barn kan också drabbas av ett tillstånd som kallas testikeltorsion. Klagomål av ljumsksmärta bör tas på allvar eftersom det kan betyda att en testikel har vridit på sig själv och är skära av blodtillförseln. Även om tillståndet är behandlingsbart om de upptäcks tidigt, kan barnet behöva akut medicinsk vård. Varje gång ett barn får utslag tillsammans med buksmärta, bör läkare kontaktas.

Diagnos

Diagnos av orsaken till ett barns återkommande magsmärtor ibland kan vara svårt som mer än ett organsystem kan påverkas. Läkare börjar vanligtvis genom att ta en anamnes och utföra en fysisk undersökning, som kan omfatta både bäcken och rektal tentamen. Blod, urin och avföringsprov kommer troligen att vidtas för att kontrollera leverfunktionen eller för förekomsten av bly, parasiter eller bakterier. Beroende på svårighetsgraden av barnets symptom, kan läkaren för andra diagnostiska tester eller förfaranden. Dessa kan innefatta röntgen av buken, ultraljud, datortomografi, eller barium lavemang eller svälja.

Prognos

I allmänhet kan ett barns buksmärta snabbt identifieras och behandlas. Men odiagnostiserad smärta som går obehandlad kan bli allvarliga eller livshotande. Mer omfattande medicinska ingrepp kan behövas om ett barns smärta beror på ett medicinskt problem annat än en mage virus, matallergi eller matförgiftning.

Kolit

kolit eller inflammation i tjocktarmen, är oftast förknippas med symtom på diarré och konstant magont. Medan de flesta episoder av kolit lösa sig själva inom timmar om en förälder söka vård för ett barn om smärta intensifieras, blir barnet dehydrerade eller kör en feber, eller om det finns blod i avföringen.

Njursten

Njursten kan orsaka svåra, hänsynslösa smärta i ett barns rygg eller sida. När kalcium kristaller i njurarna inte förbli liten nog att passera genom urinvägarna och ut ur kroppen i urinen, hård massa som kallas njursten utvecklas. Forskare vid National Institute of Diabetes and Digestive och (NIDDK) rapporterar att fler amerikaner njursten inklusive barn. Läkare säger att även barn brukar få njursten mindre ofta än vuxna, är orsaken oftast en metaboliska eller genetisk sjukdom som gör dem mer mottagliga för sjukdomen.

Bråck

En bråck, som bäst beskrivs som en hål i nedre delen av bukväggen, förekommer oftare hos pojkar än hos flickor. Spädbarn som föds för tidigt är också mer sannolikt har bråck. Bråck visas oftast som en bula i ljumsken eller pungen område. Även om vissa barn inte kan lida symtom, kan ett bråck orsaka smärta, svullnad och ibland tarmvred. En bråck försvinner inte av sig själv, och därför, kirurgi behövs för att förebygga eventuella problem med matsmältningen.

Previous:nothing Next:nycklarna till en god blodtryck behandlingen

Relaterade artiklar


 • livsmedel för att undvika med prostatit
 • hem rättsmedel för barn med urinvägsinfektion
 • om jäst infektioner hos kvinnor
 • hur man får den bästa vård
 • pseudoefedrin biverkningar
 • friska familjeplanering
 • mjuka kontakter vs hårda kontakter
 • farorna med manliga förbättringen
 • källor till kolesterol i kroppen
 • träningsprogram för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com