barnets utveckling färdigheter

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-11
Det första året av ett nyfött barns liv sker i en snabb och spännande takt. Under denna tid sin motoriska, sensoriska, språk och sociala färdigheter kommer att utvecklas och börja visa barnets framväxande personlighet. Typiska milstolpar under de första 12 månaderna kan användas för att bedöma om utvecklingen av grundläggande färdigheter går vid förväntad takt

Du behöver:. .
Basal termometer

första tre månaderna

Spädbarn reagera på ljud och beröring från födseln, men i slutet på tre månader börjar de känna igen sina föräldrars röster och vända huvudet mot ljud. För en tid efter födseln, de ser bara former som inom 8 till 14 inches från deras ögon. Under de första tre månaderna kommer vision snabbt förbättras, och de kommer att kunna skilja ansikten och följa rörliga objekt. Barnet kommer att börja babbla i slutet av den tredje månaden och bör kunna lyfta huvudet och bröstet medan du ligger på mage. En av de sötaste milstolparna i alla --- ett leende --- ska visas under denna tid.

Månader fyra till sju

Spänningen av att se barn reagera på andra människors känslor och uttryck börjar under denna tid. De blir mer intresserade av sin omgivning, även om de fortfarande förlitar sig på sin mun för sinnesintryck. De börjar att svara på deras eget namn. I början av språkutveckling är uppenbart, deras porlande expanderar. Brutto muskelutveckling syns i ny rörelse som rulla runt, klappa händerna och sitter med stöd. Vid utgången av sju månader, kan de se alla färger och föremål på alla avstånd.

Månader Åtta till 12

Under denna period, barn börjar ha främling ångest. De har ännu inte lärt sig "objekt permanens," så att de blir upprörda när deras föräldrar ledighet. De har börjat att imitera andra och har en preferens för specifika leksaker. De konstaterar reaktioner på beteenden, börjar lära orsak och verkan. Spela blir mer komplicerad, eftersom de imiterar gester och svara på enkla förfrågningar. De är nu i rörelse när de söker igenom, stå upp och börjar gå medan du håller på att ett bord. De kan gå några steg utan stöd. Finmotorik har förbättrats, eftersom de använder ett pincettgrepp och kan sätta föremål i och ut ur en behållare. Språk utvecklas i ett eller två enkla ord och gester som huvudet skakar eller peka finger.

Red Flags

I varje fas finns utvecklande röda flaggor. Vid utgången av tre månader, leta efter barnet att reagera på höga ljud, gripa och hålla föremål och babbel. I slutet av den sjunde månaden, om barnet verkar alltför stel eller diskett, inte reagerar på ljud, rulla över eller skratta, bör detta tas med läkarens uppmärksamhet. Också prata med barnläkare om barnet inte krypa, stå med stöd, punkt eller säga några enkla ord vid utgången av det första året. Dessutom är det en stor röd flagga om tidigare lärt färdigheter plötsligt försvinna.

Varning

Som spädbarn växa genom det första året, föräldrar titta oroligt för utvecklingstoxicitet markörer. Upphetsad föräldrar vill dela, "My Baby gick vid 11 månader. Hur är din?" Även om det finns utvecklingsmässiga milstolpar och röda flaggor, de är bara riktlinjer. Bebisar utvecklas i sin egen takt.

Previous:nothing Next:inte mineralolja bidra till att avlägsna vax från öronen?

Relaterade artiklar


 • återfallsförebyggande för missbruksproblem föreläsningsmaterial
 • hur har klarare hud i ansiktet
 • opiater behandling
 • hur mycket Tylenol kan du ta ett säkert sätt?
 • Hur du tar ett bad under graviditeten
 • hur man överlever sängläge under din graviditet
 • Hur mycket sömn behöver barn?
 • Hur sluta röka
 • livsmedel som bidrar till att minska förstoppning
 • vad är en myelinskidan?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com