behandlingar för tidig menopaus

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-03
Enligt Mayo Clinic, en del kvinnor börjar klimakteriet så tidigt som 30-årsåldern eller 40-årsåldern. En kvinna klassificeras som börjar klimakteriet tidigt när hon är under 45 år och har haft mindre än en period på 12 månader. För många kvinnor är dessa symtom en överraskning och inkluderar: värmevallningar, sömnsvårigheter, humörsvängningar, viktökning, ångest och depression. Det finns många orsaker till tidig menopaus, inklusive hysterektomier, cancerbehandlingar, autoimmuna sjukdomar och genetik. Lyckligtvis finns det en mängd olika behandlingar för tidig menopaus.

Du behöver:.
patient

lågdos Preventivmedel

Även om du inte behöver preventivmedel, enligt Mayo Clinic, med en låg- dos p-piller kan hjälpa kvinnor under tidig menopaus. Dessa piller lindra symtom såsom värmevallningar och vaginal torrhet.

Progestin terapier

Under tidig menopaus, kan du uppleva oregelbundna menstruationer och rikliga blödningar. Medicineringen progestin är effektiv vid behandling av dessa frågor och kan tas oralt. Eller så kan du ha ett preventivmedel spiral (spiral) som innehåller gulkroppshormon inopererad.

livmodern arbetsordningen

Ett annat alternativ för kvinnor som upplever rikliga blödningar är livmodern. Detta är ett medicinskt ingrepp där en laser används för att förstöra slemhinnan i livmodern. Resultatet är minimal menstruation eller ett slut på menstruation helt och hållet.

Naturläkemedel

Enligt Mayo Clinic Kosten är en viktig del av lättnad symptom på klimakteriet. Om du inte redan har, göra val av mat som är fettsnål, näringsrikt och mycket fibrer. Också, tala med din läkare om att ta en kalcium komplettera. Vissa livsmedel, såsom koffein och alkohol kan utlösa värmevallningar så undvika dessa livsmedel om möjligt.

Dessutom omfattar tekniker för att minska stressen som yoga, i din dagliga rutin. Utövar minst 30 minuter dagligen också kan ge lindring för kvinnor i tidig menopaus.

Previous:nothing Next:höjd ökar tips

Relaterade artiklar


 • hur du skyddar ditt barn från bakterier i skolan
 • Hur du tar någons blodtryck
 • hem botemedel för vårtor
 • Hur lång tid tar det maxoderm att fungera?
 • kost för att sänka det onda kolesterolet
 • ameda rent din vs Medela
 • förlossningsdepression information
 • graviditet fitball övningar
 • fysiska utveckling för 4 & 5-åringar
 • depression fakta för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com