behandlingar för urinvägsinfektioner hos barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-13
Urinvägsinfektioner (även kallad urinvägsinfektioner eller cystit) är så vanliga att nästan alla kommer att uppleva minst en under sin livstid. UVI uppstår när bakterier som normalt finns på huden eller i tarmen sprids i urinvägarna. Spädbarn och barn är särskilt utsatta på dem eftersom de är inkontinent, utsätta sina urethras att bakterierna. Det finns flera sätt att behandla urinvägsinfektion hos spädbarn. Innan du kan behandla sjukdomen, måste man kunna känna igen symtomen.

Du behöver:
Basala termometer

Symtom

Vanliga tecken på urinvägsinfektion är oförmåga att urinera eller en brännande känsla när du gör kissar. . Men detta är saker som ditt barn inte kan kommunicera med dig. Du måste vara observant för att fånga symptom på en urinvägsinfektion hos ditt barn. När du ändrar ditt barns blöja, leta efter något ovanligt. Blodig eller särskilt illaluktande urin kan vara din första tecken på en urinvägsinfektion. Illamående eller en ovilja att äta är ett annat tecken. Ihållande gråt kan också vara en indikator på att ditt barn upplever smärta i samband med en urinvägsinfektion.

Receptbelagd medicin

När din vård läkare har diagnosticerat ditt barn med en urinvägsinfektion, kommer han troligen ordinera flytande antibiotika i minst sju till 10 dagar. Om ditt barns infektionen har försämrats till den grad att hon inte kan hålla nere medicin eller är allvarligt uttorkad, kan vara nödvändigt med sjukhusvistelse. Din vårdgivare kan ordinera upp till tre dagar av intravenös antibiotika som måste administreras som en slutenvård på ett sjukhus.

Over-the-counter medicin

Over-the-counter medicin för urinvägsinfektion hos spädbarn rekommenderas inte, även i lindriga fall. De flesta over-the-counter UVI mediciner anger att de inte är för spädbarn. Din bebis urinvägarna utvecklas fortfarande och skador kan lätt göras till vitala organ, som njurarna. Den enda over-the-counter medicin som kan användas skulle vara en smärtbehandling att hantera brinnande och kramper ditt barn kan uppleva. Men det bör ske under övervakning och ledning av barnets vårdgivare.

Tranbärsjuice Behandling

Om ditt barn upplever kronisk urinvägsinfektion, kan din vårdgivare föreslår att du försöker alternativ till antibiotika. Tranbärsjuice används ofta för att hjälpa urinvägsinfektion läker snabbt. Tranbär innehåller epicatechin, en antioxidant som hindrar bakterier från att fästa vid urinvägarna foder. Ironiskt nog tranbär är också en bättre källa av C-vitamin än apelsiner grund av det sätt människor smälta maten. C-vitamin kan höja pH-nivån i urin, vilket gör det surare. Bakterier kamp för att överleva i sura miljöer.

Innan du börjar tranbärsjuice regim, kontakta ditt barns läkare. Se också till att använda osötad tranbärsjuice. Överskott av socker i blodet kan förvärra urinvägarna, särskilt njurarna.

Förebyggande

Det bästa urinvägsinfektion behandling är förebyggande. Börja med god hygien. Torka alltid framifrån och bakåt när du byter ditt barn. Håll hans könsorgan ren och torr genom att ändra hans blöja ofta. Du vill göra allt du kan för att avskräcka bakterier från att landa i hans urinrör. Håll ditt barn hydratiserade. Massor av vätskor hjälper spola bakterier ur hans urinvägarna och förhindra infektioner från att utvecklas.

Previous:nothing Next:kan du ta Tylenol pm under graviditeten?

Relaterade artiklar


 • Vad betyder akut vård?
 • rinnande näsa och hosta rättsmedel för spädbarn
 • Vilka är de behandlingar för gastroschisis?
 • hur sluta dricka alkohol, utan AA
 • hur man hittar hem hand om ett handikappat barn
 • om långsiktiga drog & alkohol behandling
 • kronisk feber hos barn
 • låg kostnad sjukförsäkring i Florida
 • hem rättsmedel för candida
 • som kontaktlinser som är rätt för dig?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com