biverkningar av vivelle dot

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-04
Vivelle Dot är en receptbelagd medicin. Det är ett kvinnligt hormon och är avsedd för kvinnor som har slutat producera samma mängd östrogen som de gjorde innan de genomgick klimakteriet. Det är en typ av östrogenbehandling, och administreras i patch form. Medicineringen absorberar i blodet direkt via huden. Som med alla läkemedel, det finns några möjliga biverkningar som kan inträffa på grund av Vivelle Dot plåstret

vanligaste biverkningarna

Följande vanliga biverkningar är i allmänhet inte anses vara alarmerande, eftersom de tenderar att avta som kroppen anpassar sig till medicinering. Bör dock biverkningar försämras eller inte gå bort, kan det bli nödvändigt att söka medicinsk hjälp. Dessa biverkningar omfattar ryggvärk, huvudvärk, sinus huvudvärk eller infektion, ömma bröst, övre luftvägsinfektion (som en vanlig förkylning) och onormala vaginala stänkblödning eller blödning.

Relativt vanliga biverkningar

Dessa biverkningar är också normalt inte anses vara skadliga, och inkludera generaliserade smärta, halsbränna, matsmältningsbesvär, nacksmärta, nervositet, ångest, förstoppning, smärtsam menstruation kramp, ledvärk, viktökning, sömnlöshet, illamående, värmevallningar, högt blodtryck, ben eller arm smärta, influensaliknande symptom (som frossa och feber) och nästäppa.

Svåra biverkningar

I fall av allvarliga biverkningar är det viktigt att söka akut medicinsk hjälp så snart som möjligt. Dessa potentiellt farliga biverkningar är stroke, blodpropp, bröstcancer, äggstockscancer eller livmodercancer, allergisk reaktion, sjukdomar i gallblåsan och demens. Många av dessa lidanden är potentiellt livshotande.

Läkemedelsinteraktioner

Läkemedelsinteraktioner kan uppstå när mer än ett läkemedel tas samtidigt, och kan leda till minskad eller ökad effektivitet i de mediciner som är inblandade. Vissa läkemedel som kan leda till läkemedelsinteraktioner med Vivelle Dot är antiepileptika som fenytoin och karbamazepin, barbiturater som pentobarbital och fenobarbital, johannesört, svampdödande antibotics som mikonazol och klaritromycin och ciklosporin.

Överdosering

Om en överdos av Vivelle Dot misstänks (husdjur och barn kan tugga eller äta plåster), söka akut läkarhjälp. Vissa tecken på en Vivelle Dot överdos kastar upp och illamående. I vissa fall är vaginal blödning också möjligt (men oftast övergående).

Previous:nothing Next:vitaminer för friska ögon

Relaterade artiklar


 • Daytona Beach missbruksbehandling
 • Vilka är symptomen när fem veckor gravid?
 • beredning h som en ögonkräm
 • den bästa ringorm behandling
 • vad är orsakerna till tånagelsvamp?
 • hur man må bra - positiva känslor
 • hur man får barnen glada om fitness
 • Kegel övningar för äldre
 • örter för att ta efter en vasektomi återföring
 • är det normalt att inte ha graviditetsillamående på sex veckor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com