botemedel för mange

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-12
Mange är orsakas av en parasit som kallas kvalster. De flesta husdjur, och även människor kan få kvalster. Hos hundar är mite ansvarar en Sarcoptic mite, medan Notoedres cati kvalster härjar katter. Om du märker din hund eller katt repas överdrivet, saknas päls fläckvis eller gräva vid öronen, bör du ta djuret till veterinären för behandling

Du behöver:.
Basala termometer

.

Recept

För både hundar och katter kan din veterinär ge dig ett recept för ivermektin. Ivermektin har använts för att behandla hunden mange år men är fortfarande off-label användning för katter. Katten måste övervakas under behandlingen. För katter, kan din veterinär tyder också på en 3 procent Svavelkalk dopp. DIP blir kattens päls och hud en gulaktig färg under användning. Om djuret har krafsa på kvalster tunnlar och har en infektion, kan din veterinär ordinera också en muntlig eller utvärtes antibiotika för behandling av hudinfektion.

Huskurer

Huskurer inte kommer att döda kvalster, men de kan erbjuda viss lättnad. Hundar och katter med nedsatt immunförsvar är mer benägna att ha skabb, så försök echinacea, Olivbladsextrakt och astragulus att öka ditt husdjurs immunförsvar. Echinacea kan användas för upp till åtta veckor per runda av användning, men ditt djur behöver två veckor mellan omgångarna för att behålla sin fulla effekt.

Neem olja är bra för hud sår från repor och kvalster grävande. Tea tree olja är också effektivt på att döda vuxna kvalster och lugnande hud, men bör aldrig användas på katter. Matolja kan kväva kläckts kvalster och lindra hudirritation. Att hålla ditt husdjur ren, inklusive klippning långt hår kort, kan också minimera skabb angrepp.

Förebyggande

Hindra kvalster är det bästa sättet att hantera dem. Förutom att hålla ditt husdjur ren, kan du också köpa en månatlig förebyggande medicin, som Frontline eller revolution. De är utvärtes läkemedel som appliceras på baksidan av katten eller hundens hals.

För katter, månatliga förebyggande behandling behövs inte om du håller sällskapsdjur inne hela tiden. Om du låter din katt utanför, och speciellt om katten interagerar med förirrar, är en månatlig förebyggande viktig.

De flesta månatliga förebyggande behandling är märkta för att skydda mot hjärtmask, loppor och mygg, men de kommer också döda kvalster. I USA, kan bara en veterinär sälja dessa mediciner.

Previous:nothing Next:jämföra de bästa katastrofala planer sjukförsäkring

Relaterade artiklar


 • vilken mat ska man äta för att sänka ditt kolesterol
 • hur man kan förebygga och behandla endometrios med vitaminer
 • tecken på en urinvägsinfektion hos spädbarn
 • övningar för att förstora brösten
 • icke-bakteriell prostatit behandling
 • de bästa övningarna för att bli av baby fett
 • övningar för att bli av med mannen bröst
 • mat för hyperaktiva barn
 • stegen i Krebs cykel
 • hur man kan förebygga och behandla munsår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com