de bästa sätten att få bättre sömn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-21
Underlåtenhet att få en god natts sömn är en allvarlig sjukdom som kan leda till många andra problem, bland annat sämre hälsa, ökad stress, svårigheter att utföra arbetsrelaterade uppgifter och förhöjd risk för bilolycka eller skador från den löpande maskiner. Konkurrerande konflikter av felaktig kost, dålig hälsa och ekonomisk och känslomässig stress kan göra att sova svårt, men att lära rätt kost vanor, skära ner på stress och skapa rätt miljö hjälper dig att få en god natts vila.

Du behöver:.
Basala termometer

hälsa och nutrition

Den viktigaste faktorn för att erhålla en bättre nattsömn är att undvika att dricka koffein fyra till sex timmar före sänggåendet . Koffein är ett stimulerande som stannar i kroppen i upp till åtta timmar, så om du har problem med att sova och har en kopp kaffe eller te på eftermiddagen, då kan koffein vara orsaken till din sömnlöshet.

Ät lagom till middagen: Känslan av en alltför full mage kommer att hålla dig vaken lika lätt som hungerkänslor kommer. Vissa sömngivande mat att prova på middag ingår tonfisk, sparris, pumpa, potatis, bananer och persikor, men var noga med att inte äta dem för sent, så sent att äta eller dricka kan störa sömnen.

Miljöfaktorer

För att sova bättre, måste du skapa en mer sömngivande och lugn miljö. Använd sovrummet som ett stöd i att få vila genom att undvika aktiviteter du skulle uppträda i andra delar av huset. Till exempel, titta på tv i vardagsrummet i stället för sovrummet, äta snacks på soffan eller måltider i matsalen, och undvika att göra dessa typer av aktiviteter i sovrummet. Undvik röran också; ett rum fyllt med skräp får endast tjäna till att påminna om alla de uppgifter du behöver för att utföra, i motsats till att skapa en fristad för dig att koppla ditt sinne och varva ner från den dagen. Sovrummet bör vara en mörk, bekvämt lugn plats som skapar rätt stämning för en avkopplande nattsömn. Undvik sovrum temperaturer som är över 75 eller under 54 (alltför varmt eller för-kyla kommer att störa sömnen).

God hygien och Stress Reduction

En god natts sömn kräver klarhet i sinnet. Det är därför distraktion, psykisk oro eller stress kan hålla dig vridande i sängen. För att få en bättre nattsömn, måste du hitta mönstret för avkopplande från den dag som fungerar för dig. Många motion kroppen och fysiskt trötta ut sig innan sova, andra tar ett avslappnande bubbelbad eller utföra meditation för att koppla av sinnet. Även om båda dessa metoder har varit kända för att arbeta, kommer en fungera bättre för dig än en annan, så se till att prova olika rutiner för att hitta en som fungerar för dig. Ett bra tips för att få en hel natts sömn är att undvika att ta en tupplur under dagen. Istället för tupplur, gå igenom dagen och se om du är inte bara trött nog i slutet av dagen för att sova hela natten igenom. Om du röker, sluta röka: som koffein, nikotin är en stimulerande som finns kvar i kroppen i flera timmar efter en rök.

Previous:nothing Next:Tylenol 3 biverkningar: förstoppning

Relaterade artiklar


 • vad organ är främst ansvarig för att kolesterol?
 • farorna med Zantrex-3
 • vad är en frisk blodtryck sortiment?
 • huskurer för att bli av huvudlöss
 • gemensamma period symtom
 • hur länge ska man tvätta händerna?
 • kraftfulla åtgärder för en frisk prostata
 • ledsmärta och klimakteriet
 • vaginal torrhet lättnad
 • Graviditet & motion parametrar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com