den bästa vitaminer & mat för levern

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-15
Din lever är en viktig och vitala organ i kroppen. Det är ansvarig för många olika viktiga uppgifter. Genom att äta rätt och ta i rätt vitaminer, kan du stödja din lever så att du är friskare hela

Du behöver:.
Basala termometer

Grönsaker

. mörkgröna och bladgrönsaker är väsentliga för en frisk lever. Äta en kost rik på gröna bladgrönsaker kommer också att hjälpa till att sänka kolesterolvärdet. Undvik överdriven alkoholkonsumtion (inte mer än 1 till 2 alkoholdrycker eller portioner per vecka).

Vitamin B

Vitamin B är också bra för din lever. Se till att ta en bra kvalitet multivitamin varje dag. Under 1930-talet började forskare i hela världen forskar om människans lever och vitamin B12. Vitamin B12 upptäcktes av två separata forskargrupper vid samma tidpunkt. En forskargrupp var i USA och den andra var i England. Forskningen var en del av ett omfattande världsomspännande söka efter en förening som effektivt kunde behandla anemi.

En amerikansk vid namn Karl Folkers ledde en forskargrupp på jakt efter en anemi bota. Folkers var en amerikansk kemist på ett läkemedelsföretag. Lösningen upptäcktes av hans forskargrupp 1948. Genom att mäta tillväxten av en viss typ av bakterier, som behövs för att framgångsrikt växa vitamin B12, var Reningssystemet framgångsrikt påskyndas av forskare. Kartläggningen av vitamin B12 slutfördes av Dorothy Hodgkin år 1956, som fick Nobelpriset i kemi för sitt arbete. Efter en 10-årig insats var vitamin B12 slutligen syntetiseras av Robert Burns Woodward 1971.

Lever själv är den rikaste källan av vitamin B12 och kan konsumeras utan ytterligare fördelar för levern. Vitamin B6 är också bra för hormonbalansen och för eliminering av giftiga ämnen från levern.

Vatten

Drick mycket vatten. Detta hjälper rensa gifter ur kroppen och är viktig för en frisk lever. Dricka filtrerat vatten hela dagen kommer att bidra till den övergripande leverfunktionen. Dessutom vara uppmärksam på din kropp, bara äta när du är hungrig. Undvik att äta när du inte är hungrig och undvika att äta för mycket. När det är möjligt, drick "råa" saft och äta mycket frukt och grönsaker. På samma anmärkning, inte gå omkring hungrig, ät när du är hungrig. Även om du är van att äta vid vissa tider under dagen, äta om du är hungrig "off schema. " Många människor försöker att hålla sig till samma äta schema --- och som inte alltid fungerar för våra kroppar.

Tillägg

sojalecitin, mariatistel, omega 3 /6, super B-komplex (omfattar inte B1), B1, fosfatidylkolin, vitamin E, vitamin C, vitamin A och vitamin D, multivitamin, selen, och Same är alla utmärkta kosttillskott och vitaminer att ta för levern hälsa.

Livsmedel som är Lever Friendly

Skräpmat kan överbelasta levern, så äter skräpmat så lite som möjligt. Trans-fettsyror har en negativ effekt på levern. Mineraler, men är bra för levern. Bra mineraler kommer från äpplen, selleri och morötter. Du kan också göra din egen saft av dessa livsmedel eller köpa juice färdiga från affären eller specialitet butik.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till kramp efter klimakteriet?

Relaterade artiklar


 • testosteronbehandling för ungdomlig hud
 • sig att slappna av bättre hemma
 • hur till komma fri HLR kurser lästa i ditt område
 • hur man rengör artärer med statiner
 • näring grunderna för barn
 • hur man kan bli av under ögonen väska
 • Kan man bli gravid när du inte har ägglossning?
 • katt allergier hos barn
 • tecken på trotssyndrom sjukdom
 • hur exakt var tidigt graviditetstester?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com