den genomsnittliga åldern för klimakteriet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-20
Den genomsnittliga åldern för klimakteriet är 51, men kom ihåg att ett genomsnitt är just det. Många kvinnor går igenom klimakteriet före 51 års ålder, och vissa kommer inte uppleva definitivt upphörande av deras menstruationer tills deras mitten av 50-talet

Du behöver:. .
Basal termometer

medicinsk intervention

Om en kvinna har en hysterektomi och hennes äggstockar avlägsnas, kommer hon att omgående inleda klimakteriet. Följaktligen kan en kvinna vara menopausala i hennes 20s eller 30s om hennes reproduktionsorgan har opererats bort. Men om äggstockarna inte avlägsnas under hysterektomi, kommer en kvinna erfarenhet inte ögonblicklig klimakteriet. Hon får dock träda i klimakteriet fem år jämfört hon skulle ha om hon inte hade haft hysterektomi, enligt Femisa. org. uk.
Om en kvinna genomgår kemoterapi, kan detta driva henne in i klimakteriet, även om hon är en ung kvinna.

genetik

förutsäga när du kommer att gå till klimakteriet kan delvis baserad på genetik. Om din mamma hade en tidig menopaus kan du också. Men om du underhålla din hälsa och hantera din stress kan du ha möjlighet att fördröja uppkomsten av klimakteriet, enligt Safemenopausesolutions. com.

Anovulatoriska menstruationscykeln

Om det inte finns några förmildrande omständigheter, såsom sjukdomar bör en kvinna glida naturligt in i klimakteriet, med början i 30-årsåldern när hon börjar uppleva anovulatoriska menstruationscykeln, vilket innebär att hon inte längre är ägglossning, åtminstone inte regelbundet. Du kan ha en mens men inte ägglossning.

När ägglossningen inträffar inte längre

Östrogennivåerna kan stiga när ägglossningen inte sker, och detta kan leda till östrogen dominans. Progesteron produceras inte när en kvinna inte ägglossning. Progesteron håller östrogennivåer i schack. När progesteron är nästan obefintlig, kan inte kontrollera östrogen nivåer. När detta inträffar, kan du uppleva din första tecknen på annalkande menopaus, inklusive oregelbunden menscykel, kraftiga blödningar eller mycket liten blödning. Din premenstruella symtom kan bli värre.

Tidig menopaus

Om du går igenom klimakteriet före 45 års ålder, detta anses tidig menopaus, enligt Healthywomen. Org. Tidig menopaus kan förekomma naturligt eller det kan vara ett resultat av en underliggande sjukdom. Diskutera detta med din läkare.

Tvillingar större risk för POF

Resultaten av en studie gjort på tvillingar och deras förekomst av för tidig ovariesvikt (POF) offentliggjordes i 25 okt 2006, utgåva människans fortplantning, som är Europas främsta reproduktiva medicinsk tidskrift. Dr Roger Gosden, professor i reproduktionsbiologi vid Weill Medical College of Cornell University i New York, rapporterade att tvillingar är mer benägna att lida av Prematur ovarial svikt och träda i klimakteriet tidigare än kvinnor som är enkelbörd. De dubbla s ovariesvikt i åldrarna 40 och 45 var mellan tre och fem gånger större än den allmänna befolkningen. Dr Gosden noteras att ovariesvikt före 40 års ålder påverkar i allmänhet bara en kvinna i 100.

Previous:nothing Next:Hur löss börja?

Relaterade artiklar


 • effektivitet recumbent cyklar
 • göra bröst få ont när ägglossning?
 • bot för en rinnande näsa
 • ris allergiska symtom
 • Hur får näring från moderkakan till fostret?
 • bästa sätten att ta hand om ditt hår
 • övningar för att lugna barnen
 • fysisk aktivitet och benhälsa
 • aha kolesterol riktlinjer
 • hem rättsmedel för förkylningar hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com