farorna med ett foster Doppler

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-15
En foster Doppler, eller doppler stetoskop, har blivit accepterad metod för fosterövervakning hjärtat tonen övervakning i USA. Används regelbundet av förlossningsläkare, och tillgänglig för over-the-counter köp av patienter, är risken dopplers inte gratis. Med en brist på lång sikt eller stora studier som utförts på fostrets dopplers, är dessa enheter undvikas genom vissa barnmorskor och gravida kvinnor

Vad är en Doppler?

En foster Doppler är en typ av ultraljud som använder doptones att höra fostrets hjärtrytm. Ekot av hjärtslag översätts till ett "swish /dunk" ljud som läkare tolka. Frekvensen Halten av ett foster Doppler är större än för ett allmänt ultraljud maskin, på grund av behovet att tränga djupare in i kroppen och upptäcka hjärtat tonen. I själva verket, enligt Anne Frye, barnmorska och författare till "Förstå laborationer i Barnafödandet året," en minut av Doppler exponering motsvarar 35 minuter i realtid ultraljud.

Historia

Ultraljud utvecklades ursprungligen för att upptäcka fiende ubåtar under andra världskriget. År 1955 upptäckte kirurg Ian Donald att maskinerna kan användas för att se igenom vissa vävnader, som alla gav ut en annan "våg. " På 1970-talet, hade ultraljud blivit rutin för gravida kvinnor.

Fördelar

Som med alla medicinska test, finns det några fördelar med att ha en Doppler eller tider då det är nödvändigt. Till exempel kan dopplers användas för att höra fostrets hjärta tonen vid vecka 10 av graviditeten, mycket tidigare än ett stetoskop. Genom att höra tonen i detta tidigare tidpunkt kan missfall upptäcks och hanteras på lämpligt sätt innan operation krävs. Starkare doptone enheter används för att upptäcka hjärt mummel och brister hjärtat hos foster att ge läkarna tid att förbereda för nödsituationer operationer som kan krävas vid födseln.

Risker

Vissa studier har funnit biverkningar av ultraljud användning på foster. Det primära risken Teorin innefattar ett teoretiskt begrepp som kallas kavitation. Enligt Dr Sears, barnläkare och författare till "The Birth Book", "När ljudvågor bombardera laboratorium vävnader vid höga frekvenser, de skaka om molekyler, värme dem, och producera mikroskopiska gasbubblor i cellen som kallas" kavitation. "Huruvida denna värme eller dessa bubblor skador cellen är okända, men studier tyder på att de förändringar visats i rör forskning test är obetydliga i spädbarn. " Även om denna oro är teoretisk karaktär, har det lett till att många organisationer, däribland National Institutes of Health arbetsgruppen för diagnostiskt ultraljud, för att ge råd läkare mot varje form av rutin ultraljud. Faktum är att FDA i en artikel varna föräldrar mot over-the-counter användning av Doppler stetoskop uppger att "Antalet sessioner eller längden på en session till som ett foster utsätts för okontrollerat, vilket medför ökad risk för skada på fostret. "

Andra undersökningar har visat på möjliga samband mellan ultraljud användning och tillväxthämning, vänsterhänthet, dyslexi och försenad talutveckling. En studie av Dr Newnham och publicerades i British Journal of obstetrik och gynekologi fann att spädbarn utsätts för fem eller fler Doppler ultraljud var 30 procent mer benägna att utveckla intrauterin tillväxthämning-ett tillstånd ultraljud används ofta för att upptäcka

Slutsatser

Som med alla medicinska åtgärder bör föräldrarna väga risker och fördelar. . Ultraljudsteknik är en växande verksamhet i medicinsk praxis, och som sådan är konsekvent erbjudit och marknadsförs som säkra. Som med många medicinska tekniker, har ultraljud fått stämpeln som säkra dess hans farliga och begränsade studier har gjorts för att effektivt bevisa eller motbevisa teorier. Om önskar ett alternativ till en Doppler, be vårdgivaren att använda en fetoscope. Fetoscopes är sakkunnigt används av barnmorskor för regelbundna möten med stor framgång, leda till samma resultat utan risk för fostrets utveckling.

Previous:nothing Next:information om storlekar träning boll

Relaterade artiklar


 • Har sköldkörteln saldo efter klimakteriet?
 • Hur kan jag göra mina bröst växer naturligt?
 • havregrynsgröt allergiska symtom
 • hälsosam diet plan för tonårstjejer
 • symptom på en dålig svampinfektion
 • hur man hittar infertilitet alternativ som är naturliga
 • När ska barn få sin första synundersökning?
 • allergiläkemedel för gravida kvinnor
 • den bästa staten att leva i med astma
 • hur man kan stoppa preventivmetod biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com