göra bröst få ont när ägglossning?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-18
Under din menstruation, östrogen och progesteron, de kvinnliga könshormonerna, arbetar hårt. Östrogen redo i innan en kvinna har ägglossning och progesteron stiger kring tiden för ägglossning. Progesteron orsakar vätskeansamling som förbereder livmodern för en eventuell graviditet. Denna vätska kan göra brösten ömma och anbud. Den extra vatten vikt sträcker din bröstvävnad och detta kan vara smärtsamt. Dina bröstvårtor kan vara öm också. Östrogen ökar faktiskt mängden bröstvävnad så det också kan orsaka större bröst som är känsliga för beröring, enligt Menopauselifestyle. . Com

Du behöver:.
Basala termometer

Process

När en kvinna har ägglossning, är ett ägg frigörs genom en mogen äggblåseutveckling. Follikeln vandringar ner i äggledaren, hitta sin väg till livmodern. Det första steget i ägglossningen sker med början den första dagen i en kvinnas mens och varar tills hennes nästa ägglossning. Detta kallas follikelfas. Under denna fas, luteiniserande hormon (LH) och follikelstimulerande hormon (FSH) produceras av hypotalamus. Dessa två hormoner få follikeln redo och stimulera den så att den kommer att släppa ett moget ägg. När ägglossningen framkommer flyttar processen till lutealfas, som pågår till menstruation inträffar. Ägglossning sker vanligtvis exakt i mitten av kvinnans menstruationscykel även om det kan variera från kvinna till kvinna. Utöver att uppleva bröst ömhet vid ägglossningen, vissa kvinnor känner smärta i området i äggstockarna. Detta kallas mittelshmerz.

Östrogen och progesteron

Om du blir gravid, östrogen och progesteron nivåer kommer att fortsätta att stiga, vilket innebär att dina bröst ömhet kommer att förvärras. Hem-lösningar-för-you. com förklarar vidare: Om det under ägglossningen sker befruktningen rum, frigör kvinnans kropp hCG, vilket är mänskligt chorionic gonaotropin, ett hormon som endast finns hos gravida kvinnor. Kvinnans kropp börjar omedelbart att byta, mest märkbart hennes bröst, som börjar svullnad och kan bli öm och öm.

Mastalgia

Breast ömhet är inte alls ovanligt, enligt Oasisserene. com, som konstaterar att nästan 70 procent av kvinnor upplever smärtor i brösten på en gång eller annan. Smärta i brösten kallas mastalgia. Bröst ömhet kan också inkludera delar av tjocklek som har bildats i brösten, cystor, som är vätskefylld paket i brösten, och klumparna försvinner. Detta kallas fibrocystiska förändring. Denna förändring sker vanligtvis strax före menstruation.

Placering av Pain och vad det innebär

Om din smärta i brösten är på sidorna av brösten, indikerar detta att ägglossningen har inträffat, enligt Dr Jerilynn Före , en kanadensisk läkare, forskare och professor i endokrinologi vid University of British Columbia. Om smärtan är på framsidan av brösten eller över bröstvårtorna, indikerar detta att östrogen dominans har skett, vilket kan innebära avsaknad av ägglossning. Om en kvinna upplever smärta både på sidorna och framtill på hennes bröst, kan detta innebära att ägglossningen inträffat, men en otillräcklig mängd progesteron producerades efter ägglossning så östrogendominans fortsätter att inträffa.

Ömhet

Breast ömhet är det första tecknet på en graviditet, men kommer att symptom inte dyker upp förrän kvinnan har missat sin tid, vilket kan ske ungefär två veckor efter ägglossningen och befruktningen. Breast ömhet, bortsett från en graviditet, kan och gör inträffa under ägglossningen för vissa kvinnor. Förutom ömhet, kan brösten förstora och knutor kan visas, vilket gör att brösten känns knöliga.

Previous:nothing Next:bentäthet screening riktlinjer

Relaterade artiklar


 • platser att ta ett faderskapstest
 • hur man kan slå hudirritation
 • hur man kan stoppa preventivmetod biverkningar
 • hur man lär sig om ektopisk graviditet symptom
 • Skillnaden mellan stödstrumpor & diabetes strumpor
 • är läkemedel det bästa sättet att behandla ADHD hos barn?
 • bästa sätten att ta hand om ditt hår
 • hur man torkar ett spädbarn näsa
 • hälsosam mat kost för barn
 • motåtgärder vid en hosta baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com