gravid tonåring rättigheter

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-12
Som tonåring upptäcker att du är gravid kan kännas överväldigande. Du kan vara rädd för dina föräldrar "reaktion och undrar var du kan vända sig för hjälp. Det finns många svåra och viktiga beslut att fatta.

Lagar varierar från staten. Informationen nedan är allmän, men kommer att ge dig idéer om frågor du behöver ställa. Det är viktigt att känna till dina rättigheter, vilka tjänster finns tillgängliga och hur man blir utbildade om dina alternativ

Du behöver:.
Basala termometer

Utbildning

Du har rätt att delta i lektioner, klubbar och fritidsaktiviteter. Du kan inte tvingas att byta till ett alternativt program. Läkarbesök är ursäktad frånvaro, och du måste vara tillåtet att göra upp missade arbete. Om du är sätta på sängläge, måste skolan ge dig en tjänstledighet. Vissa skoldistrikt kommer att ge dig ett hem pedagog under denna tid. Kontrollera med din rådgivare, skolsköterska eller skolans styrelse kontoret.

Medicinsk

I de flesta stater kan man ge sitt medgivande till någon medicinsk vård för din graviditet och födelsen av ditt barn. Ring nu för att boka tid för mödravård. Det är viktigt för din hälsa och dina barn att få regelbundna förlossningsvård. Även om du redan är gravid, kan du fortfarande fånga sexuellt överförbara sjukdomar som kan påverka ditt barn, är så säkert sex viktigare än någonsin.

När du är förälder kan du samtycker till att ditt barns sjukvård liksom din egen. Staterna har sjukförsäkring som täcker tonårsföräldrar och deras barn. Du måste ansöka om det. Även gravida papperslösa invandrare tonåringar kvalificera oftast för sig och sina barn. Ring din lokala hälsodepartementet eller statliga fördelningen av familjer och barn.

Antagen

Du har rätt att placera ditt barn för adoption, men du kan inte tvingas att ge upp ditt barn. Det finns flera typer av adoption och en socialarbetare eller adoption kurator kan förklara dem. Titta i din gula telefonboken sidor under antagande, eller fråga din rådgivare, skolsköterska eller pastor för en lokal myndighet.

Abort

Om du bor i ett tillstånd som kräver föräldrarnas samtycke för en abort och dina föräldrar vunnit " inte ge sitt samtycke eller inte vet du är gravid, behöver du ett rättsligt Bypass. Detta är en konfidentiell utfrågning inför en domare för att få ett domstolsbeslut som gör det möjligt en abort. Det finns särskilda villkor som måste vara närvarande. Du behöver en advokat för denna utfrågning. Ring din lokala tingshuset eller rättshjälpsbyrån för att få hjälp. Ring Planned Parenthood för en abortklinik i ditt område.

Vårdnad

Om du är ogift, har du automatiskt vårdnaden om barnet, vilket innebär att du har rätt att fatta alla beslut för ditt barn. En ogift pappa måste bevisa att han är pappan för att få lika vårdnaden och umgängesrätt. Detta innebär också att han kommer att vara ekonomiskt ansvarig för några av barnets stöd. Om du är gift, även om du är tonåringar, kommer du att dela vårdnaden om barnet och har rätt att fatta alla beslut som rör honom eller henne.

Finansiellt stöd

Du är juridiskt och moraliskt förpliktad att möta ditt barns behov. Du har rätt och skyldighet att ansöka om hjälp om du behöver det. Varje stat har program som kvinnor, spädbarn och barn (WIC), matkuponger, barnomsorg bistånd, kapitel 8 bostadsbidrag och andra. Din lokala hälso-avdelning eller tillstånd uppdelning av familjer och barn kan hjälpa dig med ansökningsprocessen. Ta hand om dessa saker nu, så du kommer att ha ett skyddsnät på plats innan bebisen är född.

Previous:nothing Next:mage tillväxt under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man handskas med en förfallen graviditet
 • Hur kan jag sänka min puls?
 • kroppslukt fakta
 • utveckling av insulinresistens
 • nikotin hjälpmedel för att sluta röka
 • hur lång tid efter utsättning av p-piller kan du bli gravid?
 • keratos hem åtgärda
 • hur att förkorta din tid cykel naturligt
 • hur exakt var tidigt graviditetstester?
 • Posey gång bälte instruktioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com