hjärnans plasticitet övningar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-19
Tvärtemot vad många tror, kan du lära en gammal hund sitta-eller, kanske mer träffande, kan du lära en gammal hjärna nya trick. Nyligen gjorda undersökningar i neurologi har visat att hjärnan inte bara kan förändras och växer under barndomen, men har den fantastiska förmågan att förändras och växa i alla åldrar. Om du vill öka plasticitet i din egen hjärna, det finns många typer av övningar hjärnans plasticitet som kan hjälpa

Du behöver:. .
Basal termometer

fysiska övningar

Det visar sig att fysisk träning är inte bara bra för kroppen, men för din hjärna också. En studie från 2002 av Carl Cotman och Nicole Bertchtold visade att utöva är en av de bästa sätten att förbättra hjärnans hälsa och plasticitet. Denna studie kom fram till att fysisk träning utlöser produktion av brain-neurotrofa faktor (BDNF), som är direkt kopplad till hjärnans förmåga till förändring, växa och anpassa sig. Löpning, promenera, cykla eller spela någon sport är alla bra sätt att få utöva din hjärna behöver för plasticitet.

Övningarna

Allt som lär dig något nytt kommer att hjälpa till med hjärnans plasticitet. Vare studera något så komplext som att lära sig ett nytt språk eller göra något så enkelt som att försöka lära dig att skriva med den andra handen, kommer din hjärna att börja bilda nya anslutningar när du lära dig nya saker. Ytterligare övningar som kan öka plasticitet i hjärnan ingår att lära sig spela ett musikinstrument, ta lektioner eller helt enkelt lära sig spela ett nytt spel eller hobby.

Laborationer

Dator övningar är bra för hjärnans plasticitet, eftersom de kan automatiskt justera svårighetsgraden att hålla dig utmanas och engagerad. Istället för ett traditionellt spel som kan vara samma varje gång du spelar det, kan elektroniska spel presentera olika situationer och upplevelser varje gång du spelar, vilket gör att ditt sinne att komma med nya lösningar och därför bilda nya kontakter och öka plasticitet. Alla datorer spel som har allt svårare nivåer är ett bra val, men det finns också olika datorprogram som särskilt utformas med hjärnans plasticitet i åtanke. Några exempel på dessa typer av datorspel för hjärnan inkluderar Brain Fitness, MindFit och Lumosity.

Minne Övningar

Vissa människor acceptera förlusten av minnet som en oundviklig del av åldrandet. Men alla övningar som kräver användning av ditt korttidsminne kan hjälpa till med hjärnans plasticitet och minska åldersrelaterade minnesförlust. Minnet övningar kan vara enkla, till exempel försöka komma ihåg en serie med telefonnummer eller svara på frågor förståelse efter att ha lyssnat till ett radioprogram. Även enkla aktiviteter som dessa kommer att stärka ditt minne kompetens och öka plasticitet i hjärnan.

Previous:nothing Next:vad som orsakar oregelbunden menstruationscykel?

Relaterade artiklar


 • hur bli gravid den naturliga vägen
 • roll telomeras
 • hur man behandlar Poison Ivy med vatten
 • Fakta om flebotomi
 • hur man kan få ner hög feber hos barn
 • hem rättsmedel för ett barn med en kall
 • livsmedel för urinsyra minska
 • diet plan för astma
 • sig att leva med en utökad familj
 • Hur du tar behandlingen blodtryck
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com