hjärt-hälsosamma livsmedel för män

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-03
Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), är hjärtsjukdom den vanligaste dödsorsaken för amerikanska män. Även regelbunden motion och undvikande av tobak eller alkohol är bra beslut för att främja god hjärthälsa, bör dessa få stöd av en hjärt-hälsosam kost full av Omega fettsyror, kalium och andra näringsämnen som behövs för korrekt cirkulatoriska hälsa. Om du är en manlig i alla åldrar som är ute efter att minska risken för hjärtsjukdomar, här är några snabba kost förbättringar som kommer att främja en mer långvarig cirkulationssystemet.

Du behöver:.
patient

"försiktiga" Kost

Enligt American Heart Association (AHA), västra kost populär i Amerika ökar risken för hjärtsjukdomar och attack cirka 35 procent jämfört med andra regionala dieter. AHA erkänner tre olika stilar av diet i världen: västerländsk, kategoriseras som en diet högre i kött, ägg, stekt mat och salt mat, orientalisk, som innehåller ett högre intag av tofu, soja och andra livsmedel populära i östra kulturer; och försiktiga, eller en kost rik på grönsaker och frukter. AHA rapporterar att en återhållsam kost minskar en människas normala risken för hjärtinfarkt med 30 procent eller mer.

Enligt US Department of Agriculture Food Pyramid, rekommenderas det att du äter minst tre portioner grönsaker och två frukt portioner per dag. En kopp råa, bladgrönsaker eller på halv kopp hackade grönsaker, kokta eller råa, kan lika en grönsak servering. En medelstor frukt, till exempel ett äpple eller apelsin, eller en halv kopp hackad frukt räknas som en frukt servering.

Ostron

Seafood har en mycket hög koncentration av Omega fettsyror som används för att stödja och reparera våra cirkulationssystemet. Av de många tillgängliga typer av skaldjur, ostron leverera både en potent belopp av Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA, som bidra till att stärka cirkulatorisk vävnader och zink. Zink används av kroppen som en antioxidant, skingra fria radikaler ur kroppen, och bidrar till cell reparation och DNA produktion. Högre zink, EPA och DHA koncentrationer göra ostron ett bättre val för hjärthälsa än flertalet andra skaldjur.

Bananer

Bananer är oerhört rik på kalium, som hjälper kroppen att reglera hjärtslag och blodtryck. Frukten innehåller även stora mängder av vitamin B6, ett vattenlösligt vitamin som används för att stödja immunsystemet fungerar och öka röda blodkroppar. Höga kost halter av kalium och magnesium, som också finns i bananer, är knutna till en minskad risk för stroke också.

Oatmeal

Food and Drug Administration rapporterar att en kost rik på spannmål och andra fibrer hjälper att minska mängden av det "onda" kolesterolet, även känd som LDL, i blodet. LDL, eller low-density lipoprotein, kan öka risken för hjärtattack hos män. En skål med havregryn på morgonen kan leverera stora mängder av fiber i kroppen, bidrar till att minska LDL-nivåer och förbättra korrekthet tarmrörelserna. För ökad hjärthälsa och smak, prova att lägga frukt på morgonen skål med havregryn, såsom bananer, jordgubbar eller blåbär.

Spenat

Spenat är ofta som en superfood eftersom, jämfört med andra bladgrönsaker innehåller den även högre halt av vitaminer och mineraler som främjar god kroppsfunktioner. Bara en kopp kokt spenat kan leverera knappt 25 procent av det rekommenderade dagliga värdet av både kalium och B6-vitamin. Samma kopp kokt spenat innehåller också över 1. 000 procent av det rekommenderade dagliga värdet av vitamin K, som anses viktiga för blodets koagulation.

Previous:nothing Next:naturlig lindring för värmevallningar

Relaterade artiklar


 • nyfödda viktminskning beräkning
 • Vilka är de behandlingar för gastroschisis?
 • triglycerid metoder för minskad
 • behandlingar för spruckna hälar
 • hur man kan lyfta fram och stärka manlig fertilitet
 • nikotin hjälpmedel för att sluta röka
 • biverkningar av nordette
 • förebyggande av cancer hos barn
 • hur man identifierar receptbelagda piller online
 • kvinnors abort rättigheter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com