hur man förstår riskerna med en hög urinsyra nivå

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-29
Har du fått höra att du har en hög urinsyra i blodet nivå? Här är varför du kanske vill ta den nyheten på allvar
1.
Har din läkare sagt till dig att din urinsyra nivå är för hög? Om så är fallet, ta det på allvar. Enligt en artikel publicerad i Family Practice News, är en hög urinsyra nivå i samband med en ökad risk för hjärtsjukdomar och åderförkalkning även ungdomar utan andra riskfaktorer för hjärtsjukdom. Enligt uppgifter som presenterades vid European Congress of Rheumatology, för varje 1 mg /dl ökning av urinsyra nivå, risken för hjärtsjukdomar och ökar åderförkalkning med femton procent.
2.
Andra studier har också bekräftat detta associering med studie som visar att risken för åderförkalkning var nästan dubbelt så för personer med den högsta Nivåerna av urinsyra. Detta gäller även efter andra riskfaktorer för åderförkalkning och hjärtsjukdomar beaktas.
3.
Förhöjda nivåer av urinsyra har satts i samband med andra sjukdomar som gikt och njursten vilket gör det ännu viktigare att åtgärder vidtas för att normalisera urinsyra genom kost och, om nödvändigt, mediciner. Det är oklart om behandling av högt blodtryck urinsyranivåer sänker risken för åderförkalkning, även minska urinsyra minskar risken för gikt och njursten.
4.
I vissa fall, högt blodtryck uric syra nivåer kan sänkas genom att anta en låg purin kost, undvika alkohol, äta fettsnål mejeriprodukter, och dricka mer vatten. Om livsstilsförändringar inte fungerar, finns det receptbelagda läkemedel som kan sänka urinsyranivåerna. En av de föreskrivna vanligaste är Allopurinol, men det har biverkningar som borde göra det till en behandling i sista hand, först efter kost och livsstil förändringar har misslyckats. Nyligen godkände FDA ett nytt läkemedel, Uloric för att behandla högt blodtryck urinsyranivåer.
5.
Vad orsakar förhöjda nivåer av urinsyra i första hand? Vissa människor har en genetisk tendens till höga urinsyranivåer. Om du har familjemedlemmar som har haft gikt, kan detta gäller för dig. Vissa läkemedel, särskilt läkemedel mot högt blodtryck, kan höja urinsyranivåerna. Tunga alkohol och kaffedrickare, de som är överviktiga och personer med en underaktiv sköldkörtel löper också ökad risk.
6.
Nedersta raden? En förhöjda urinsyra nivå ökar risken för hjärtsjukdomar och åderförkalkning. Studier behövs fortfarande för att avgöra om en sänkning av urinsyra även minskar risken för hjärtsjukdom. Trots denna brist på data, det är fortfarande viktigt att minska urinsyra nivåer för att undvika gikt och njursten. Ett sätt att göra detta är genom kost ändringar. Kontrollera med din läkare för en fullständig lista över livsmedel för att undvika om du har en hög urinsyra nivå och börja arbeta mot att få att hög urinsyra nivå ner.


Previous:nothing Next:hur man ska tackla huvudet lus och fästingar

Relaterade artiklar


 • var man kan köpa en vatten filter för en duschhuvud
 • hur man för att skydda identiteten på någon efter deras död
 • metoder för födelsekontroll
 • farorna med vatten i plastflaskor
 • Vilka är de behandlingsmetoder för en brusten skiva?
 • hur man förstår vad som orsakar gupp på ögonlocken
 • hur du får ditt barn att utveckla goda matvanor
 • hur bli gravid den naturliga vägen
 • hela livsmedels vitaminer för barn
 • vanligaste orsaken till bröst klumpar på 20 år
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com