inte Chantix problem orsaka lever?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-21
Chantix är varumärket för rökavvänjning drogen vareniklin. Läkemedlet har utvecklats och marknadsförs av farmaceutiska jätten Pfizer. Den är avsedd att användas tillsammans med rådgivning, stöd, och ändring av vanor för att hjälpa patienter som vill sluta röka. Som med de flesta mediciner, innebär användning av Chantix risken för vissa biverkningar hos vissa patienter

Länk till leverskador

. I ett fall rapporteras till National Institute of Health, en man med en historia av hepatit C-infektion och befintliga alkoholrelaterad leversjukdom som använde vareniklin för rökavvänjning erfarna förhöjda nivåer av vissa enzymer som är förenlig med akut leverskada, eller leverskada som orsakats av hepatit virus. Patientens enzym nivåerna återgick till det normala inom fyra månader ska upphöra att använda vareniklin. Det bestämdes att vareniklin, var en möjlig orsak till denna episod. Noterade dock forskarna att fördelarna för patienterna att sluta röka var sannolikt större än risken för leverskada. Detta är det enda rapporterade fallet hittills som visar en länk mellan Chantix användning och leverskador. Det finns inga kontrollerade studier som visar en länk mellan Chantix och leverskador.

Vanliga biverkningar

Den vanligaste biverkningen som rapporterats av patienter som tar Chantix är illamående. Oftast är detta rapporterades som milda till måttliga, och illamåendet är sällan obekväm nog för att orsaka patienten att sluta med drogen. Andra vanliga rapporterade biverkningar är gasbildning, kräkningar, förstoppning och sömnstörningar. Leverskada är inte listad som ett vanlig biverkning.

Allergiska reaktioner

akut medicinsk vård kan behövas för patienter som upplever allergiska reaktioner Chantix. Symptomen kan inkludera nässelfeber, svullnad av ansikte, tunga, hals eller läppar och andningssvårigheter. Andra allvarliga biverkningar kan vara feber, halsont eller huvudvärk. Vissa patienter har rapporterat hudutslag, som kan åtföljas av peeling eller blåsor i huden. Detta villkor bör rapporteras till din vårdgivare omedelbart.

Psykologiska effekter

Chantix kan orsaka dåsighet, och det kan påverka hur patienterna tänka och reagera. Till dess att en patient vet hur läkemedlet påverkar honom, bör han verka inte utrustning eller motorfordon. Chantix kan ändra humör eller mentala tillstånd av patienter. Detta gäller särskilt hos patienter med anamnes på psykisk sjukdom eller depression. Patienter som upplever depression, tankar på självmord eller självskada, fientlighet, aggression eller ska sluta ta detta läkemedel och kontakta sin vårdgivare omedelbart.

Andra villkor

Eftersom Chantix påverkar njurfunktionen, personer med njurproblem bör rådgöra med sin läkare innan du påbörjar en behandling med detta läkemedel. Chantix rekommenderas inte att användas av personer under 18 år. Kvinnor som är gravida, ammande, eller kan bli gravida ska rådgöra med sin läkare för att avgöra om fördelarna med att använda denna drog uppväger riskerna.

Previous:nothing Next:bandmask hos människor från katter

Relaterade artiklar


 • spik tekniker svampangrepp behandling
 • livsmedel för att säkerställa viktuppgång
 • Var finns alveolerna finns i kroppen?
 • hur man kan befria er från Zits
 • faktorer som påverkar graviditetstester
 • hur man behandlar Poison Ivy med vatten
 • efter klimakteriet humörsvängningar
 • diet tips för reflux hos barn
 • sig att gå själv i form
 • aktiviteter för att organisera en familj viktminskningsprogram
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com