inte mineralolja bidra till att avlägsna vax från öronen?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-11
"Clean bakom öronen," din mamma sagt. Men hur är det saker inne i dem? Vi har alla hört det mycket meningsfullt råd att inte lägga något i örat som är "större än armbågen", men ibland det blir lite stökigt där. Inte oroa dig. Den mänskliga kroppen är ett mirakel av själv-underhåll, och öronen är inget undantag. Men om du har ett problem med vaxartad uppbyggnad, är mineralolja en säker och enkel lösning

Vad är vax?

Den medicinska termen för öronvax är cerumen (uttalas SIR-uh-min). Det är en blandning av sekret från talgkörtlar och dina svettkörtlar, och det förekommer naturligt i flesta däggdjur.

Varför är det enligt min örat?

Det vaxartad gul grejer du hittar på slutet av din bomull pinnen är till för att hjälpa till med smörjning och rengöring, och för att skydda ditt inre öron från saker som fel, vatten, svampar och bakterier att komma in dem.

När är det för mycket?

Om örat vax byggs upp för mycket, eller blir påverkade, kan det trycker mot trumhinnan och göra det gjorde ont, eller täppa upp örat och göra det svårt för dig att höra. Det kan också trycka mot nerverna som örat och halsen har gemensamt och gör din hals kittla, vilket gör att du hosta.

Vad är mineralolja?

Mineralolja görs genom destillering av petroleum. Det är en biprodukt av produktion av saker som bensin från råolja.

Lätt, färglös och luktlös, mineralolja har alla typer av inhemska och kosmetiska använder från att hjälpa till att läka blöjeksem och eksem att stärka ögonfransar och avlägsnande av smink. Doften är la att marknadsföra den som babyolja. Det tas också internt som ett laxermedel.

Har mineralolja Hjälp Ta bort vax?

Ja, det gör det. Enligt Mayo Clinic, ett par droppar mineralolja eller baby olja som släppts ut i örat två gånger om dagen för fyra eller fem dagar kommer att mjukna påverkas öronvax. Glycerin och väteperoxid kommer att ha samma effekt.

När vaxet är mjukare, kan du använda lite varmt vatten i en spruta eller squeeze-lampa för att tvätta försiktigt ut den ur örat.

Om vaxet är verkligen förpackade i där eller har hårdnat och ditt hem rättsmedel inte arbetar efter fem dagar, kontakta din läkare. Försök inte att gräva ur vaxet, eftersom det kan packa det i djupare.

Dessutom, om du har ont i öronen, försök inte att behandla problemet själv. Sätta mineralolja eller till och med vatten i en perforerad trumhinna, eller ett öra med någon annan typ av skador, kan orsaka en allvarlig infektion.

Previous:nothing Next:orsakerna till hip spasmer under sen graviditet

Relaterade artiklar


 • smärtsamma bröst under klimakteriet
 • hur man undviker jäst infektioner naturligt
 • ciprofloxin biverkningar
 • hur man förbereder för en pappa screening
 • homeopatiska medel för barn
 • Hur du tar behandlingen blodtryck
 • hur många dagar finns det i en graviditet?
 • vad drinkar rena levern?
 • fördelarna med ett vatten födseln
 • livsmedel för urinsyra minska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com