kan du ta Tylenol pm under graviditeten?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-13
Om du är gravid, undvika alla mediciner när så är möjligt och använda dem bara efter att ha talat med din vårdgivare. Från de många studier gjorts på detta läkemedel är det tros vara säkert att använda under graviditet om de tas endast sporadiskt och i små doser. Men som alla mediciner, finns det risker som kan påverka dig och utvecklingen av ditt barn

Du behöver:. .
Basal termometer

Använder

Tylenol PM användas som en sömn stöd för någon med mindre smärta, såsom muskelvärk eller huvudvärk. Ta det innan läggdags. Använd denna medicin i små doser och endast mycket sällan. Om du inte har huvudvärk eller muskelvärk, överväga att använda en sömn stöd bara, eftersom du inte vill använda någon medicin som du inte absolut behöver.

Ingredienser

Tylenol PM kommer i gelcap, geltab eller välvda form. Var och en har 500 mg paracetamol och 25 mg difenhydramin. Paracetamol är en over-the-counter läkemedel som används mot smärta och feber kontroll. Difenhydramin är den aktiva ingrediensen i Benadryl, en over-the-counter antihistamin med bieffekt av dåsighet.

doser

Ta den lägsta dos för att uppnå ditt mål, som blir lite sömn. En tablett kan räcka. Överskrid aldrig den rekommenderade maximala dosen, särskilt när gravid. Upprepa inte ytterligare en dos senare på kvällen, även om du inte har somnat.

Effekter

De flesta människor känner effekterna för fyra till sex timmar, men var försiktig när man reser sig upp i fall du fortfarande känner groggy. Graviditet kan påverka hur du metaboliserar droger, så du kan känna av effekterna längre. Vara säker på att du är fullt vaken och alert före körning.

biverkningar

grogginess är både ett mål och en bieffekt. Kör inte bil i minst åtta timmar efter intag av denna medicin. Var försiktig med trappor, som ditt saldo kan påverkas, vilket gör att du snubblar eller faller. Var försiktig med vassa instrument, eftersom du inte kan vara alert eller helt medveten om säkerhetsaspekter. Difenhydramin kan förvärra emfysem, kronisk bronkit eller glaukom.

Risker

Det har skett en hel del forskning gjord på paracetamol eftersom det är känt att passera placenta hos människa. Oavsett rekommendationer från läkare, är det i slutändan ditt ansvar att väga risker och fördelar, och ditt beslut om det är i bästa intresse för dig och ditt barn att ta en medicin.

Institutet för hälsa rapporterar att paracetamol används under tredje trimestern i förskolan eclamptic mödrar ökat sin risk för tidig och dödfödda leverans. Och Collaborative Perinatal Project rapporter "möjliga associationer med medfödd förskjutning av höften och klumpfot. "

Research presenteras för American Academy of Allergy, Asthma Immunology årsmöte" funnit att 5-åriga barn med hög risk mödrar som tog paracetamol under graviditet var 70 procent större risk att drabbas väsande andning än barn vars mammor inte har tagit medicin-skåpet krampa. "

Varning

Ingen bör någonsin ta mer än 4000 mg paracetamol under en 24-timmarsperiod. Några fler anses vara en överdos. Acetaminophen överdosering orsakar njur-och leversvikt, och kan leda till döden av både modern och barnet.

Previous:nothing Next:gamla åtgärder för att sänka blodtrycket

Relaterade artiklar


 • hur man köper riktiga HGH online
 • allergier mot förkylningar hos barn
 • rättsmedel för spädbarn med täppt näsa
 • hur du kan hjälpa ditt barn att återhämta sig från tonsillektomi och / eller adenoidectomy
 • råd om hur man blir gravid
 • vad är några metoder för att öka mjölkproduktionen?
 • biverkningar av vivelle dot
 • kvinnors abort rättigheter
 • lära sig om mänskliga kroppsdelar
 • symptom på kärnikterus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com