kan man ha en tung period och fortfarande vara gravid?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-01
Med en tung period innebär i allmänhet att en kvinna är blödning tillräcklig för att fullständigt mätta en tampong eller pad varje timme i två eller tre timmar i rad. Det är inte möjligt att ha en tung period och vara gravid. Uppleva ljus vaginal blödning är dock ganska vanligt under graviditeten, så att få vad som verkar vara en mycket ljus eller kort tid betyder inte alltid att du inte är gravid. Kraftiga blödningar hos kvinnor som är gravida kan vara ett tecken på missfall eller utomkvedshavandeskap

Du behöver:
patient.

utesluta graviditet

Några dagar i din menstruationscykel, stimulerar östrogen slemhinnan i livmodern blir tjockare. Om befruktningen av ett ägg sker efter ägglossningen, det befruktade ägget flytta till livmodern och få näring av det tjocka fodret. Om ägget inte befruktas, hormoner stimulerar livmodern att kasta fodret i slutet av din cykel. Detta sprider är din tid. Uppleva en tung eller ens en normal period innebär att du inte kan vara gravid, eftersom din livmoder har blivit allt foder i stället för att upprätthålla det att upprätthålla ett befruktat ägg.

ljus blödning

Även om du inte kan uppleva en tung period och vara gravid, är det inte ovanligt att ha ljus eller stänkblödning under de första månaderna av graviditeten. I sällsynta fall kan detta blödning verka som en period eftersom det sker samtidigt som din tid som normalt skulle visas. I sådana fall kommer dock blödning vara mycket lättare och med kortare giltighetstid än en normal period.

Missfall

Ljus blödning kan också vara en indikation på en förestående missfall. Om du får ljus blödning som blir tung, kan du med ett missfall. Detta kan inträffa även innan du vet att du är gravid.

Utomkvedshavandeskap

Vaginal blödning är ett av symptomen för utomkvedshavandeskap, en graviditet som ett befruktat ägg implantat sig någon annanstans än i livmodern. Blödning till följd av ett utomkvedshavandeskap är oftast lätt, men det är möjligt för att det ska vara tungt också. Ett utomkvedshavandeskap kan vara livshotande om den inte omedelbart behandlas.

När ska uppsöka läkare

Rådgör med din läkare om du är gravid och uppleva något ljus blödning. Även spotting kan vara normal, det kunde också vara ett tecken på ett allvarligare problem. Om spotting förvandlas till kraftiga blödningar, sök läkarvård omedelbart.

Previous:nothing Next:överaktiv sköldkörtel i spädbarn

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för barnet kolik?
 • motverka effekter läkemedelsbiverkningar
 • klimakteriet depression diet
 • hur man kan se barnen får FDA rekommenderade dagliga intaget av D-vitamin
 • alkohol behandling i tonåren
 • fysiska utveckling för 4 & 5-åringar
 • medicinska skäl för värmevallningar i seniorer
 • massage för att påskynda en sund utveckling av spädbarn
 • mängden soja ta under klimakteriet
 • hur du kan få i dina linser utan problem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com