kirurgi smittorisken

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-19
Många risker är förknippade med operation. Bland dem är chansen att få en infektion. Förebyggande åtgärder kan hjälpa patienten att undvika många infektioner. Men ibland infektion inte kan undvikas oavsett vad som görs

Chansen för Infection

Kirurgi gör kroppen mer mottaglig för infektioner. . Detta är en av de viktigaste skälen operationssalar och utrustning är steriliserad och varför kirurger måste gå igenom en rigorös rengöring före inträdet i rummet. Framsteg inom sjukvården har minskat väsentligt antal och typer av infektioner inträffar i postoperativa patienter, men de förekommer fortfarande.

Förbereda kroppen att bekämpa infektioner

Läkare genomföra en rad tester för att säkerställa att patienten inte har en infektion före sin operation. Patienter som har en infektion före operation med risk för komplikationer och är mer benägna att ha en infektion efter förfarandet. Generellt sett är operationen skjutas upp i dessa fall. Den medicinska personalen kan administrera antibiotika till patienten före ingreppet för att minska risken för infektioner. Efter operationen mer antibiotika ordineras som patienten återhämtat sig.

Incision Infektion

Infektioner i snitt området är bland de vanligaste typer av infektioner inträffar postoperativt. Infektioner av denna typ är i allmänhet behandlas med antibiotika eller salvor. Den smittade snitt måste hållas rena och sterila förband ändras ofta. Snitt infektioner är vanligare hos diabetiker.

Sepsis

Sepsis är en av de mest allvarliga postoperativa infektioner. Sepsis sprids i kroppen och är mycket svårt att kontrollera. Patienter med sepsis löper ökad kroppstemperatur, snabb puls och en hög vita blodkroppar. Bredspektrumantibiotika, och IV vätskor är bland de behandlingar som används för att behandla blodförgiftning. Sepsis kan leda organ att misslyckas, kräver ytterligare operation eller använda maskiner för att hålla organen fungerar.

Hur för att förhindra infektion

Som en operation patient, vet vad du kan göra för att minska risken för infektioner. Ta all medicin enligt anvisningarna. Begära att snittet webbplatsen vara rakat med Clippers, snarare än en rakkniv. Razors kan orsaka infektioner i snitt platsen för vissa patienter. Förstå dina risker för infektion och ökad läkningstid om du är diabetiker. Meddela din läkare omedelbart om hög feber och illamående förekomma efter operation. Din läkare bör också anmälas om snittet webbplatsen blir inflammerad eller börjar sippra pus.

Previous:nothing Next:hjärnans plasticitet övningar

Relaterade artiklar


 • viktminskning under amning
 • hur man undviker giftiga nappflaskor
 • ska man ge ett barn vitaminer med fluor?
 • var att gå gratis sjukförsäkring
 • hur man kan stoppa MENSKRÄMPOR
 • hur man kan öka cirkulationen till rotatorkuffen
 • Hur refinansiera med rabatt poäng
 • vilken mat ska man äta för att sänka ditt kolesterol
 • hur de kan skydda små barn från att bli sjuka denna säsong
 • premenopause behandlingar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com