laserbehandlingar för prostata BPH

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-01
Prostatan går igenom två perioder av tillväxt spurt. Den första äger rum från puberteten till ca 25. Den andra börjar vanligtvis i de flesta män i mitten av 40-talet, men ofta män inte känner av effekterna tills de når 50-årsåldern. Denna andra tillväxt av vävnad är BPH eller godartad prostataförstoring. Uppskattningarna det kommer att påverka cirka 50 procent av männen med den tid de är 50 och nästan 80 procent av den tid de når 80-årsåldern, enligt Dr David Barrett för Mayo Clinic

Laserbehandling

Laserbehandling är en nyare metod med färre biverkningar och en snabbare återhämtning tid. De tre sätt att använda laser för att minska prostatavävnad involvera neodymium, holmium eller kalium-titanylsulfatlösningen fosfat (grönt ljus) lasrar. För några år har holmium laser varit den "gyllene standarden" laserbehandling. Undersökningar och artiklar recension nu förekommer i litteraturen tyder på grönt ljus lasern erbjuder fler fördelar med färre oönskade bieffekter.

Laserteknik

Lasern sätts med ett cystoskop (ett instrument med en kamera som sätts in i urinröret) och levererar laser värme till prostatan, selektivt förstöra vävnad. Den största skillnaden mellan holmium och grönt laserljus är fd mål ytan vävnad, och den senare tränger djupare. Båda typerna av laser är mindre benägna att orsaka infektioner eller irritation, med kortare perioder som behövs för kateterisering än tidigare lasrar, baserad på en studie i "Aktuell Urologi rapporter. " Eftersom laser behandling är en invasiv teknik, alla typer öka risken för biverkningar, den viktigaste är urinvägsinfektioner. Men eftersom lasrar innebära en kortare period av postoperativ kateterisering är denna risk mindre än med andra metoder. Blödning är mindre med en laser på grund av koagulering effekter. Dock kan samma koagulation orsaka svullnad, vilket ledde till en tillfällig ökning av blockeringen. Från och med 202C en viktig faktor vid val av behandlingar är bristen på längre än fem år eller så uppföljning på de nyare behandlingar.

Fördelar jämfört med andra metoder

Flera sätt finns för att behandla den irriterande symtom av BPH , som är frekvent urinering både dag och natt. Dessa inkluderar Exspektansgrupp, det vill säga med milda symtom helt enkelt leva med problemet och har regelbundna utvärderingar för att kontrollera om en försämrad situation. Vissa män väljer medicinering såsom alfa-receptorblockerare läkemedel att slappna av muskler och lätthet urinering. Andra droger som Finasterid kan prostatan krymper för att minska kompression av urinröret. Kirurgi, med några eventuella obehagliga biverkningar, ett annat alternativ. Transuretral resektion (TURP) arbetar genom urinröret för att skrapa bort extra prostatavävnad. Transuretral incision (TUIP), också ske genom urinröret, gör flera snitt i prostata att slappna av trycket. Breddning av urinröret genom ballongvidgning eller stent är en annan strategi. Olika metoder med värme är en medelväg mellan kirurgi och medicin. Värmekällor för att förstöra en del av prostata med mikrovågor, radiovågor eller en elektrisk ström är alternativa metoder. Dessa inkluderar transuretral avdunstning (TUEP), visuell laser ablation (VLAP), vatten termoterapi, ultraljud och laser terapi.

Problemet med expektans är att allvarliga problem kan uppstå utan förvarning. Medicinering kan ha oönskade biverkningar. Alfa-blockerare är faktiskt hypertoni läkemedel och som sådan kan ha typiska problem förknippade med denna klass av läkemedel såsom yrsel. Finasterid kan orsaka impotens. Kirurgiska ingrepp som omfattar snitt bär uppenbara risker för skador på urinröret. Utspädningar får inte pågå. Stent kan orsaka infektioner och misslyckas också, som ska tas bort. Andra värme metoder verkar inte ha så långvariga effekter som laserbehandling.

Previous:nothing Next:kan man ha en tung period och fortfarande vara gravid?

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka och aldrig se tillbaka
 • hur lätt graviditetsillamående
 • hur man får klart huden för killar
 • Vilka är symptomen när fem veckor gravid?
 • när är det för sent i graviditeten att börja träna?
 • hur man kan stoppa graviditetsillamående med huskurer
 • hur du skyddar ditt barn från bakterier i skolan
 • hur man ska bekämpa en feber
 • hur att förkorta din tid cykel naturligt
 • hur man får gratis hjälp av dyra medicinska ordinationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com