mage tillväxt under graviditeten

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-12
Spänningen av att vara gravid är ofta förstärks av den visuella tillväxten av moderns mage. Utbyggnadstakten och storleken på en kvinnas mage påverkas av många faktorer, inklusive antalet graviditeter som hon har haft, hennes fysiska bygga, hennes viktökning och storleken på barnet

Du behöver:
Basal termometer.

Tidsplan

En normal graviditet varar cirka 38 till 40 veckor. Kvinnor som är gravida för första gången brukar börja se betydande mage tillväxt mellan 16 och 18 veckor. Kvinnor upplever kommande graviditeter och de som är underviktiga får börja visa så tidigt som 12 veckor.

Storlek

Storleken på en kvinnas mage varierar från graviditet till graviditet. Flera olika faktorer avgör hur mycket synlig växt en kvinna upplevelser. Mödrar som är feta eller som får en hel del vikt under graviditeten är mer benägna att ha mycket stora magar. Kvinnor som tenderar att ha större än genomsnittligt spädbarn också uppleva betydande mage tillväxt. Långa kvinnor och de som äter hälsosam kost och motionera regelbundet har oftast mindre magar.

Effekter

Tillväxten av en gravid kvinnas mage påverkar henne på många sätt. Hon kan utveckla bristningar på hennes hud, som vanligen försvinner eller blekna efter att barnet är fött. Hennes navel kan peta ut på grund av den växande livmodern trycker mot hennes hud. Den extra vikten som kommer med magen tillväxt kan orsaka mamman att ha ryggsmärtor och uppleva svullnad i hennes anklar och fötter, särskilt under de sista veckorna av graviditeten.

Förebyggande /Lösning

Du kan göra ett par saker att hjälpa till att hålla magen tillväxt i en sund intervall. Först vara försiktig med vad du äter. Många kvinnor tror graviditet ger dem rätt att äta vad de vill. Detta är inte sant. Även om det är viktigt att öka ditt kaloriintag under graviditeten, undvika att äta för mycket. Motstå frestelsen att äta mycket av komfort livsmedel, exempelvis kakor, kakor eller chips. Dessa snacks innehåller ett stort antal tomma kalorier som ger litet eller inget näringsvärde.

Försök också att stanna så aktiv som möjligt. Om du arbetat regelbundet innan graviditeten, att fortsätta göra det under graviditeten. Om du inte övning, försök att delta i ljus aktiviteter, såsom promenader. Det värsta du kan göra om du är orolig för ohälsosamma mage tillväxt minska din aktivitetsnivå. Rådfråga din läkare vilka aktiviteter och övningar är säkra för dig att göra under din graviditet.

Varning

Försök aldrig att gå ner i vikt under graviditeten såvida av en läkare. Även om en växande mage och viktökning kan vara avskräckande för en del kvinnor är graviditet inte en tid på diet eller börja ett rigoröst träningsprogram. Det är också viktigt att du inte försöker kontrollera din mage tillväxten genom att hoppa över måltider eller inte äta. Din kropp behöver mat för att hålla igång, och ditt barn behöver den näring som kommer från den mat du äter. Berövas det växande fostret av rätt näringsämnen kan orsaka många allvarliga hälso-och utvecklingsproblem.

Previous:nothing Next:botemedel för mange

Relaterade artiklar


 • graviditet akne rättsmedel
 • hur man hittar information om hälso-och sjukvård
 • naturläkemedel mot oregelbunden menstruation
 • kan man ha en tung period och fortfarande vara gravid?
 • hur man kan bli av en bebis hals utslag
 • neonatal smärtlindring
 • hur man förbereder för en allergi scratch test
 • kost & graviditet verksamhet
 • semenax kontra volym
 • diet plan för astma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com