mat för hyperaktiva barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-02
Orsaken till hyperaktivitet och uppmärksamhetsstörningar underskottet fortfarande ett medicinskt mysterium. Vissa tror att kostkomponenter kan öka hyperaktivitet hos vissa barn. Därför är kost ändringar blir en avgörande del i behandling av dessa sjukdomar. Teorin handlar om att skapa en lugnande, även ange i kroppen genom att begränsa livsmedelstillsatser, undvika potentiella allergener och främja en hälsosam och balanserad kost

Allergener

Enligt Center for Science in the Public Interest (CSPI) "Flera studier visar att vissa livsmedel --- till exempel vete, ägg, mjölk, choklad, majs och sojabönor --- negativt påverka vissa barns beteende. "Ta reda på om ditt barns hyperaktivitet är relaterad till en matallergi eller intolerans kan du antingen eliminera alla dessa livsmedel individuellt eller eliminera alla ovannämnda livsmedel och sedan återinföra dessa livsmedel ett i taget. Dagbok och om beteendeförändringar inträffa till följd av en viss mat, eliminera att livsmedel från kosten och fortsätta att testa andra livsmedel. När du har identifierat de livsmedel som negativt påverkar ditt barns beteende, kan du planera en kost som undviker dessa utlösa livsmedel.

livsmedelsfärger

Under 2004 fann en studie utförd av universitetet i Southampton att det kan finnas ett samband mellan vissa färgämnen, natriumbensoat och hyperaktivitet. Dessa livsmedelsfärger finns i produkter såsom Kool-Aid och många färgglada spannmål och godis. Natriumbensoat är vanligt förekommande i citron-saft och kolsyrade drycker. Försök att eliminera dessa ämnen från kosten för två eller tre veckor för att se om det är en förbättring.

Feingold diet

Redan 1975, Dr Ben Feingold, en allergi specialist, publicerade artiklar med hänvisning till sambandet mellan hyperkinesi (tidigare namn för hyperaktivitet sjukdomar som ADHD) och artificiella färgämnen och aromer. Senare gick han till slutsatsen att flera kostfaktorer ökad hyperaktivitet och beteendemässiga problem inklusive salicylater. Salicylater är relaterade till acetylsalicylsyra och finns i många vegetabiliska livsmedel, inklusive mandel, äpplen, gurka och mynta. Idag, anhängare av "Feingold diet" begränsa alla artificiella färg-och smakämnen, aspartam (Nutrasweet) och konserveringsmedel BHA, BHT och TBHQ.

Hälsosamma alternativ

Oavsett om kosten direkt påverkar hyperaktivitet, efter en frisk diet kan bara gynnar barn. I juni 202C Harvard Medical Center's Mental Health Letter rekommenderade "en diet som betonar frukt och grönsaker, fullkorn, hälsosamma omättade fetter och bra proteinkällor," om att efter en sådan diet skulle också bidra till att undvika exponering för livsmedelstillsatser och skulle öka intaget av potentiellt positiva omega-3 fettsyror och olika mikronäringsämnen såsom zink, järn, magnesium och vitamin B6.

Varningar

Läs ditt barns läkare eller en legitimerad dietist före eliminera hela grupper av livsmedel , t. ex. alla mejeriprodukter, för att se ditt barn fortfarande får alla nödvändiga näringsämnen.

Previous:nothing Next:det bästa sättet att ta bort en vårta från en arm

Relaterade artiklar


 • bästa behandlingarna för baby eksem
 • skäl att ge blod
 • ultraljudstekniker
 • livsmedel för att undvika med prostatit
 • botemedel för Jock Itch
 • hur man kan bli av röda ögon med hjälp av bröstmjölk
 • Vad är några tester för klimakteriet?
 • vilken typ av vitaminer hjälper fertilitet?
 • hjärnans kognitiva funktioner
 • Vilken storlek gymbollar ska jag använda?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com