om förhöjda msafp och fostrets tillväxt

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-04
MSAFP eller moderns serum alfa-feto protein, är screening utförs på kvinnor vanligtvis mellan 14 och 22. Graviditetsveckan. Detta diagnostiska test används för att kontrollera halterna av alfa-feto protein som produceras av fostrets lever och så småningom kommer in i moderns blodomlopp. Testet görs genom att man tar ett blodprov från modern och kontroll av nivåerna och bedöma resultaten i enlighet med ålder, ras, vikt och graviditetslängd

Betydelse

Halterna av MSAFP screeningresultat kategoriseras som låg, normal och förhöjd. Allt förutom normala behöver inte nödvändigtvis betyda ett problem, utan snarare att ytterligare diagnostiska test, vanligtvis uppföljning ultraljud och fostervattenprov rekommenderas. En förhöjd Resultatet kan bero på en multipel graviditet, ett räknat fel förfallodatum, nervsystem defekter, neuralrörsdefekter, ett problem med fostrets bukväggen stängas ordentligt eller med sena komplikationer.

Typer

sen graviditet komplikationer som en förhöjd MSAFP behandlingen skulle kunna tyda inkludera tidig förlossning, blödning och intrauterin tillväxthämning. Med intrauterin tillväxthämning, kommer att bli gravida såg närmare, vanligtvis genom att följa upp med regelbundna ultraljud.

Tidsplan

Medan MSAFP testet är vanligen utförs mellan den 14 och 22 graviditetsveckan, tidpunkten för test kommer stöd till riktigheten i dessa slutsatser. Generellt flesta läkare tror att testet är mest korrekta när det görs mellan 16:e och 18 veckor.

Överväganden

För mer exakta resultat, kommer flesta läkare föredrar att MSAFP provningen genomföras som en del av en trippel skärm, vilket inkluderar att titta på östriol och hCG (humant koriongonadotropin) nivåer. Detta ger en tydligare, mer tillförlitlig indikation på eventuella problem.

Fördelar

Fördelen med att ha en MSAFP test utfört, särskilt som en del av en trippel skärm, är att det är en icke-invasiv test som utgör en fara att moderns eller fostrets hälsa och kan indikera om en mer riskfylld fostervattenprov är nödvändig. Om de förhöjda nivåerna indikerar ett möjligt problem med tillväxt hos fostret kan graviditeten följas noggrant.

Previous:nothing Next:naturliga botemedel för kvinnors gallring hår

Relaterade artiklar


 • barn Fitness och näringslära
 • hem rättsmedel för förkylningar hos barn
 • det bästa sättet att ta bort en vårta
 • hur man får klart huden för killar
 • personlig hygien aktiviteter för barn
 • fosterutveckling på vecka 11
 • vilken mat ska man äta för att sänka ditt kolesterol
 • graviditet trimestern guide
 • guidade bildspråk för förlossning
 • recept för avgiftning fotbad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com