om valet på avbrytande av graviditet agera

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-26
I 1996 års val om avbrytande av graviditet lagen undertecknas av Sydafrikas president Nelson Mandela i februari 1997 och effektivt legaliserade abort kvinnor i landet. Enligt lagen kan en kvinna begära abort av någon anledning under de första 12 veckorna av graviditeten, och graviditeten får avslutas mellan vecka 13 och 20 i dräktigheten om du fortsätter det bedöms av hennes läkare att vara skadligt för hennes känslomässiga eller fysiska . välbefinnande

Historia

1996 Val på avbrytande av graviditet lagen upphävs den tidigare Abort och sterilisering Act från 1975 som, Enligt en rapport i "International Family Planning Perspectives," hade gjort med lagliga aborter i Sydafrika nästan omöjligt. Enligt 1975 års lag kunde en kvinna bara få en abort om graviditeten var följden av våldtäkt eller incest, eller om du fortsätter det medföra fara för kvinnans hälsa. Varje steg måste dokumenteras genom särskild läkare, och en domare skulle bestämma om abort kunde utföras. I 1996 års CTPA erkände tidigt skede abort som ett val för en kvinna. Enligt IFPP artikeln, lagen upphävdes också apartheid politik som uppmuntrade vita kvinnor att reproducera som ett sätt att hålla sin befolkning i balans med det att svarta kvinnor i Sydafrika.

Betydelse

agera effektivt legaliserade abort i första trimestern i Sydafrika för kvinnor, även ungdomar under 18 år ombads att söka rådgivning innan de genomgick proceduren. Andra och tredje trimestern abort legaliserades i allt snävare regler. Abort erkändes som varken en form av befolkningskontroll eller preventivmedel.

Tidsplan

valet på avbrytande av graviditet lagen tillåtit en kvinna i Sydafrika att begära uppsägning av graviditeten under några omständigheter i den första trimestern. Efter 13 veckors graviditet, kan graviditeten också avslutas på inrådan av en läkare om man trodde att ha barnet skulle påverka kvinnans sociala, fysiska eller psykiska välbefinnande. Cirka 20 veckor efter kvinnans sista menstruation (den lägsta ålder då fostret kan vara lönsamt utanför livmodern) kan graviditet endast sägas upp om att förlänga det medföra fara för kvinnans hälsa eller leda till missbildning av fostret.

Konsekvenser

Enligt hälsoministeriet i Sydafrika, cirka 800 till 1. 000 lagliga aborter utfördes i Sydafrika varje år före 1996 års lag, som representerar cirka 40 procent av ansökningarna. Efter valet om avbrytande av havandeskap, lagen om antalet lagliga aborter i Sydafrika ökade till runt 40. 000 årligen. Enligt IFPP artikeln, några sjukhus mer villiga att bevilja aborter än andra efter CTPA, vilket leder till väntelistor som påverkade tillgången till abort tjänster efter att lagen infördes.

Fördelar

Enligt IFPP artikeln valet på avbrytande av graviditet lagen berodde strömmen av illegala och osäkra aborter i Sydafrika. Den medicinska forskningsråd i Sydafrika hävdade att omkring 45. 000 kvinnor blev inlagda på sjukhus på grund av missfall eller aborter under 1994, varav 12. 000 hade måttlig till svåra komplikationer och över 400 dog av septisk aborter. År 1997, efter passagen av CTPA fanns det bara nio inspelade dödsfall till följd av septisk abort, enligt den sydafrikanska Department of Health.

Previous:nothing Next:de bästa kolon rensningen produkter för kvinnor

Relaterade artiklar


 • nyfödda viktminskning
 • vitaminer för friska ögon
 • stegen i Krebs cykel
 • kan man ha en tung period och fortfarande vara gravid?
 • angiogenes tillväxt
 • hur man kan stoppa snarkning - tre effektiva metoder för att förhindra snarkning
 • hur du packar friska luncher för barn
 • hur man hittar information om hälso-och sjukvård
 • hur bli gravid den naturliga vägen
 • bebis utveckling vid 20 veckor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com