orsakerna till perimenopause

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-16
En kvinna sägs ha nått klimakteriet när den har ett helt år sedan har hon haft en menstruation. Tiden fram till klimakteriet kallas klimakteriet. Perimenopause börjar när en kvinnas kropp börjar producera mindre av könshormonerna östrogen och progesteron. Detta är en naturlig del av åldrandet. Perimenopause även kan uppstå när kvinnans äggstockar opereras bort

normal menstruation

Din menscykel regleras av könshormonerna östrogen och progesteron, som båda släpptes av dina äggstockar. Östrogen, som är närvarande under hela din cykel, är ansvarig för förtjockning slemhinnan i livmodern varje månad. Progesteron nivåerna ökar efter ägglossningen. Om befruktning inte sker, östrogen och progesteron sjunker, vilket gör att livmodern frigöra sig från sitt foder. Detta sprider är den blödning som du upplever som din tid.

Natural Hormonella Avvisa

När du närmar dig din fyrtiotalet, äggstockarna börjar sakta att minska sin produktion av östrogen och progesteron. Med tiden leder denna nedgång i hormoner oregelbundna perioder, så småningom dessa perioder sluta helt.

Kirurgiska Orsaker

En kvinna stoppar få en tid om hon har sin livmoder bort i en hysterektomi. Hon kommer dock inte börja uppleva klimakteriet om hon också har sina äggstockar avlägsnas, eftersom äggstockarna fortsätter att producera hormoner trots att livmodern är inte längre föreligger. Kvinnor som har opererat bort äggstockarna ofta upplever svåra symtom av perimenopause, eftersom hormonnivåerna omedelbart försvinna istället för att successivt falla över tiden.

Varaktighet Perimenopause

Hos kvinnor som upplever klimakteriet naturligt perimenopausen vanligtvis varar under fyra eller fem år , även om processen kan ta längre tid i vissa kvinnor. Efter en kvinna inte har haft en period för 12 månader, slutar perimenopause och en kvinna sägs ha nått klimakteriet. Postmenopause är termen för åren efter menopaus har uppnåtts.

När ska uppsöka läkare

Medan oregelbundna menstruationer är en normal del av klimakteriet, blödning kan ibland också vara ett tecken på en annan bakomliggande sjukdom, så det är viktigt att konsultera din läkare när du upptäcker förändringar i din menstruation. Även om dina oregelbunden mens är helt normalt, kan din läkare kan hjälpa lindra andra obehagliga symptom som kan ha drabbats, såsom värmevallningar eller humörsvängningar.

Previous:nothing Next:Vilka är de fem viktigaste funktionerna i levern?

Relaterade artiklar


 • övningar för att undvika knäled
 • aggressiva behandlingar för huvudlöss hos barn
 • de negativa effekterna av ett foster Doppler
 • steg lungorna går igenom efter att sluta röka
 • pseudoefedrin biverkningar
 • opartisk abort information
 • hälsomässa idéer för barn
 • graviditet övningar hemma
 • frukt allergier hos barn
 • fem baslivsmedel grupper för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com