överaktiv sköldkörtel i spädbarn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-01
En överaktiv sköldkörtel resultera i ett tillstånd som kallas hypertyreos, som ibland kallas Graves sjukdom. Överaktiv sköldkörtel är inte ett vanligt problem bland barn, men kan vara en livshotande sjukdom som en nyfödd kontrakt från modern. Enligt healthofchildren. com, cirka 16 procent av barn som är födda med hypertyreos dö

Du behöver:. .
Patient

Orsaker

En överaktiv sköldkörtel resultat från överproduktion av sköldkörtelhormon, som kallas trijodtyronin (T3) och tyroxin (T4), som hjälper till att reglera kroppens ämnesomsättning, eller ombyggnad av kalorier till energi. En mor som har hypertyreos får passera sköldkörtelfunktion att hennes foster. I ett sådant fall, de extra hormonerna resa genom moderkakan och in i ofödda barnets sköldkörtel.

Symtom

Symtom på överaktiv sköldkörtel hos barn varierar. De omfattar irritabilitet, kräkningar, diarré, långsam viktökning, hjärtklappning, andningssvårigheter, högt blodtryck, nervositet och utstående ögon. Kontakta läkare omedelbart vid upptäckt något av dessa symptom hos ditt barn.

Diagnos

Sköldkörtelsjukdomar är kontrolleras av en läkare efter det att barnet är fött. Hypertyreoidism kontrolleras genom ett blodprov där T3 och T4 hormoner mäts. Resultaten kommer att utvärderas med hänsyn till föräldrars familj medicinska historia.

Behandling

Överaktiv sköldkörteln behandlas barn med medicin som stoppar sköldkörteln från att producera överskott T3 och T4 hormoner. När hypertyreoidism fångas tidigt, behandling oftast botar det efter några veckor. Trots detta kommer barnets sköldkörteln behöver övervakas noga, eftersom hypertyreoidism kan återkomma inom ett år.

Varning

En gravid kvinna måste ha sin sköldkörtel övervakas av en läkare, speciellt om hon har en historia av sköldkörtelsjukdom. Hypertyreoidism som reser till ett foster kan orsaka missfall, för tidig födsel, eller dödfödsel. Om en nyfödd har hypertyreos och det är inte behandlas, kan barnet utvecklas senare mental retardation, hyperaktivitet, tidig slutning av skallens ben och erfarenhet fördröjd tillväxt. Om en förälder misstänker hypertyreos hos hennes barn, eller att barnets sköldkörtel inte behandlas på rätt sätt, så måste hon kontakta en läkare omedelbart. Hypertyreoidism kan vara dödligt för ett barn.

Previous:nothing Next:testosteronbehandling för transpersoner kvinnor

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna från influensa
 • balanserad kost under graviditeten
 • hur man reser med flyg under graviditeten
 • kroniska buksmärtor hos barn
 • biverkningar av Varivax booster skott
 • hem rättsmedel för spädbarn gas
 • Är det säkert att ha tänder extraheras under graviditeten?
 • hur man bestämma hur länge hålla rester
 • tecken på infektioner i urinblåsan hos barn
 • graviditet omvårdnad planer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com