sjukdomar av kycklingkött

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-12
De flesta sjukdomar i kyckling elimineras i tillagningen. Men att vara medveten om eventuella riskfaktorer och vara säker på att du vet hur man korrekt innehålla några bakterier kommer att hålla din hemlagad mat från att förvandlas till hemmagjorda sjukdom för hela familjen

Fakta

Campylobacter är en bakteriell patogen finns i de flesta rå kyckling, och intag det kan orsaka diarré, feber och magkramper. Dessutom kan kyckling vara smittade med salmonella, en bakterie som är särskilt skadliga för människor med försvagat immunsystem. Både campylobacter och salmonella kan också hittas i drippings från rå kyckling, så när du hanterar okokt kycklingkött du måste använda stor försiktighet. (Se referens 1. )

Identifiering

USDA eller statliga system utför obligatoriska kontroller av alla kyckling produkter som säljs till butiker. Både kyckling och dess inre organ kontrolleras, och om det finns några tecken på sjukdom fjäderfäna inte gör den till marknaden. Dessutom inspekterar USDA kokta och färdiga att äta produkter för bakterier, och även spår av bakterier orsakar dessa produkter skall anses berättigade till salu (Referens 2).

förebyggande av sjukdomar

För att undvika sjukdomar som orsakas av sjukdomar i kycklingkött, du måste följa säker mat-hanteringen. Först, se till att tvätta händerna och alla ytor som berörs av mat så ofta som möjligt. Var noga med att inte över förorena, som även några drippings som faller från en kyckling behållare till en middag sallad kan göra människor sjuka. Förvara mat på rätt sätt, att se tillbaka hållbara livsmedel till kylförvaring inom två timmar efter köpet (en timme om vädret är mycket varmt). Slutligen aldrig köpa kycklingprodukter om förpackningen är droppande eller läckande (Referens 2).

Marinader

När man förbereder kött, är det vanligt att marinera köttet och sedan återanvända marinad som en typ av sås över det kokta köttet. Kycklingkött svarar bra på marinader och tar på stort smaker, men var noga med att inte förorena din måltid med marinaden. Efter det råa köttet tas bort från marinaden, du måste koka marinaden innan den är lämplig för konsumtion. Du kan sedan borsta marinaden på kokt kyckling utan att oroa dig (ref 1).

om du blir sjuk

Om du befinner dig med illamående, diarré, kräkningar, trötthet och /eller feber inom ett par timmar för att äta tveksamt livsmedel, kan du ha matförgiftning. Försök att stanna hydrerade och om symtomen förvärras eller om du kräks mer än två dagar, uppsök läkare. Matförgiftning kan pågå i upp till 10 dagar (referens 3).

Previous:nothing Next:gravid tonåring rättigheter

Relaterade artiklar


 • Vad kan användas för att sänka blodtrycket naturligt?
 • mage rösterna inredningsidéer
 • hur man behandlar Poison Ivy med vatten
 • hur ska mikroskop användas för att förbättra livet?
 • hälsosam mat kost för barn
 • hur man kan stoppa bikupor från klåda
 • Vilka är efter effekterna av rökning?
 • den bästa kosten för hypoglykemi
 • gravid tonåring rättigheter
 • fakta om att bli gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com