som eteriska oljor är antimikrobiella?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-25
Eteriska oljor är flyktiga anläggning biprodukter med lukter och smaker karakteristiska av anläggningen de kommer från. Dessa oljor används för olika aromaterapi, skönhet och ändamål hälsa. Vissa eteriska oljor är antimikrobiella och kan åtgärda många vanliga infektioner. Lär dig mer om antimikrobiella egenskaper sex populära eteriska oljor

Melaleuca alternifolia Olja

Denna olja, mer känd som tea tree olja , anses vara den mest antiseptiska eterisk olja. Dess användningsområden sträcker sig från att bekämpa infektioner vid mindre skärsår och skrubbsår att behandla svampinfektioner, t. ex. nagelsvamp och hårbotten svampinfektioner.

Lavandula angustifolia (lavendel) Olja

lavendelolja har många användningsområden, bland annat läkning av mindre insekt bett, skrapar och nedskärningar genom att hjälpa att avvärja infektioner. Denna olja har också anti-inflammatoriska egenskaper som stöd i healing brännskador och svullnad.

Oregano olja

oregano olja, en potent eterisk olja, är ofta bara rekommenderas för användning på inrådan av en läkare som är väl bevandrade i naturläkemedel. Oregano olja är en naturlig antibiotika används för att behandla svampinfektioner och studeras som en ersättning för läkemedel antibiotika.

Citrus limonum (Lemon) Olja

citronolja är känt för sina antimikrobiella egenskaper. Denna olja är ett effektivt desinfektionsmedel som används i många rengöringsmedel för att hjälpa döda bakterier och andra mikrober i hemmet.

Eukalyptusolja

Denna olja studeras för närvarande som ett effektivt naturligt alternativ till antibiotika-resistenta bakterier med studier som visar oljan är effektiv i kampen mot E. coli och Klebsiella i små doser. Det används också som en antiseptisk och desinfektionsmedel för skär-och skrubbsår.

Patchouli olja

Patchouli Oils antimikrobiella effekter är främst relaterade till behandlingen av de bakterier som orsakar akne. Den specifika stammar av akne bakterier som patchouli oljan bekämpar är Propionibacterium acnes och epidermidis Staphylococcus stammar.

Previous:nothing Next:återkommande buksmärtor hos barn

Relaterade artiklar


 • bronkopulmonell dysplasi symtom
 • hjärt-hälsosamma livsmedel för män
 • botemedel för kräkningar hos barn
 • vattenfiltrering metoder
 • kan du ta olja av oregano under graviditeten?
 • tuberkulos information för barn
 • friska blodtryck nivåer för barn
 • hur man använder muskelavslappnande
 • narkotika detox tips
 • Hur löss börja?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com