spädbarn viktminskning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-26
Friska spädbarn gå ner i vikt under de första dagarna efter födseln. Vissa kan förlora mer eller mindre än andra. Betydande spädbarn viktminskning är oftast på grund av utfodring frågor, men kan vara ett tecken på underliggande hälsofrågor, såsom t. ex. matsmältningsproblem

Född

Vid födelsen ett barn föds med extra vikt för att hjälpa till med de påfrestningar på arbetskraft och övergången till livet utanför livmodern. Ett spädbarn har lagrat fett att använda som hon väntar på sin mammas mjölk, som ofta inte kommer i upp till fem dagar efter födseln.

Normal Viktminskning

En viktminskning på 5 procent av ett spädbarn födelsevikt den första levnadsveckan anses normal om hon är flaskmatning. En förlust på 7 procent anses normal för en ammande spädbarn. Att förlora 10 procent av ett spädbarns födelsevikt anses den högsta godtagbara beloppet.

Oro

Om ett spädbarn förlorar 7 procent av sin födelsevikt inom 72 timmar efter födseln, bör han sättas under observation för att kontrollera hur han utfodring. Om amning, bör mödrar träffa en utbildad barnmorska för att se till att han är låsning på rätt sätt. Andra problem, såsom om han får tillräckligt med mjölk bör också tas upp.

Andra faktorer

Ett spädbarn kan gå ner i vikt efter födseln på grund av användning av intravenös vätska modern ges under förlossningen. Vätskan i IV kan öka det ursprungliga födelsevikt ett spädbarn, vilket hans inledande viktminskning vara större än 10 procent av födelsevikt. Användningen av torr värme som används i strålningsvärmare och inkubatorer bidrar också till att barnet viktminskning. Ett spädbarn kan förlora vätska under värme mer än 80 grader Fahrenheit.

Infant viktminskning kan också vara ett tecken på matsmältningen frågor som gastroesofageal reflux, även känd som GER. Det är när ett spädbarn maginnehåll tillbaka upp, eller reflux, i matstrupen efter eller under matning, vilket gör att barnet att spotta upp eller kräkas. Tala med din läkare kan hjälpa till att avgöra huruvida GER är en allvarlig oro.

Expert Insight

Enligt Marie Davis, RN, en certifierad konsult amning, bör mödrar vara säkra på att barnet viktminskning är normalt. Om ett spädbarns viktminskning orsakar oro, har sin vikt kontrolleras inom tre till fem dagar efter födseln. I de flesta fall, spädbarn upp i vikt efter utskrivning från sjukhuset.

Previous:nothing Next:Vilka vitaminer bör tas under graviditeten?

Relaterade artiklar


 • övningar för att bli av med mannen bröst
 • hur man handskas med en förfallen graviditet
 • hur man kan bli av hicka - hälsa guide
 • skälen till foten smärta
 • övningar för att förlora mannen bröst
 • hur man desinficera för virus
 • allergier mot förkylningar hos barn
 • metoder för smärtlindring som används under förlossning
 • Hur lång tid tar det maxoderm att fungera?
 • behandlingar mot externa hemroids
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com