stadier av menstruationscykeln

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-19

Du behöver:
Basala termometer

ägglossningscykeln

ägglossningscykeln börjar med follikelfas. . I den follikulära fasen, som inleds samma dag din menstruation inte börjar ägget att växa och mogna inuti follikeln, även känd som äggsäck. Den kommer att pågå fram till ägglossningen inträffar, då du går in i lutealfas.
Ägglossning sker runt den fjortonde dagen i hela menstruationscykeln, som omfattar alla cykler och faser. En ökning av luteiniserande hormon, eller LH, händer precis innan ägget släpps från äggstocken.
Efter ägglossningen kommer lutealfas. Vid denna tid, fyller gulkroppen (latin för "gula kroppen") Det utrymme i äggstocken där moget ägg fanns innan dess release på ägglossning. Den lutealfas kommer att fortsätta tills den första dagen av din tid.

Uterus faktor

Samtidigt den ägglossningscykeln sker är uterus cykeln också uppstår. Denna cykel består av proliferativ fas och sekretoriska fasen.
Proliferativ fas börjar när din mens slutar, och fortsätter tills ägglossningen inträffar igen. Livmoderslemhinnan växer och blir tjockare under denna tid på förberedelser för implantation av ett befruktat ägg. Om detta implantation av ett befruktat ägg som händer, sker graviditet.
Din livmoder börjar utsöndra proteiner efter ägglossningen scenen, och fortsätter att göra så tills din mens börjar. Dessa proteiner kommer från körtlar i din livmoder och, återigen, förbereder livmodern för ett befruktat ägg implanteras att bli.
Om implantation av ett befruktat ägg inte inträffar, endometrium, som är ett annat ord för livmoderslemhinnan, börjar att bryta ner. Proteiner kommer inte längre att utsöndras från körtlar, och fodret kommer att börja bryta sig loss från livmodern väggarna. När detta sker, är det gått ur kroppen och du har din mens, även kallas menstruation.

Menstruation

Menstruation normalt varar någonstans mellan tre och fem dagar, även om det kan vara längre för vissa kvinnor och kortare för andra. Beroende på mängden av livmoderslemhinnan som bildades, kan en period vara tunga eller lätta.
Många faktorer kan orsaka förändringar i livmoderslemhinnan, inklusive använder p-piller, som kan orsaka lättare, kortare perioder, eller andra fysiska problem, som endometrios, som kan orsaka mycket tunga, smärtsamma perioder.

Previous:nothing Next:kirurgi smittorisken

Relaterade artiklar


 • vad är bra behandlingar för huvudlöss?
 • hur man kan planera framåt för en influensapandemi
 • Kegel tips
 • effektiviteten i joniska luft purifers
 • övningar för att undvika knäled
 • Fakta om blöjeksem i spädbarn
 • vad som väntar efter en vasektomi återföring?
 • vad gör kalcium förkalkningar i ditt bröst menar?
 • microgynon biverkningar
 • hur man förstår vad som orsakar gupp på ögonlocken
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com