stadier av sorg efter ett år

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-22

Vad är sorg

Sorg är en naturlig följd av förlust. ?. Oavsett om en person upplever förlusten av en älskad, en nära vän, ett husdjur, ett hem eller ett jobb, varje upplevelser sorg. Effekterna är olika, och varje person reagerar på sitt sätt, beroende på graden av förlust och relationen inblandade.

Elisabeth Kübler-Ross, författare till "På döden och döendet," beskrivs en typ av emotionell resa för människor som står inför döden. De sju stadierna av sorg nu vanligtvis används för att beskriva processen av olika typer av förlust.

Scener

som vanligtvis accepterades sju stadier av sorg beskrivs som stöt eller misstro, förnekande, ilska, förhandlingar, skuld, depression och acceptans och hopp.

I sin bok, "Healing Greif," James Van Praagh påpekar att detta inte är en modell skrivet i sten. Alla är olika och behandlar förlust och sorg på ett personligt sätt, så att "stadier" inte nödvändigtvis ske på samma sätt.

En beskrivning av de etapper:
Shock-Den första reaktionen på en förlust är en total misstro.
Denial-nära besläktat med chock, förnekande är en annan försvarsmekanism.
förhandlingsrätten-Folk gör löften: "jag ska sluta röka" eller "jag går i kyrkan varje söndag," försöker köpslå med Gud om en nära anhörig kan skonas eller en situation kan förändras
Ilska-Efter chocken avtar, känns en person oftast en känsla av att vara maktlös och inte i kontroll. Ilska kan vara inriktad mot Gud, till läkare, eller vid en chef eller någon annan ansvarig.
Guilt-beskylla oss själva för ett dödsfall eller en förlust i våra liv är vanligt.
sorg och depression-Nedstämdhet är det mest synliga känslor efter en förlust, och ofta närvarande genom hela sorgeprocessen.
Godkännande och Hope-Människor måste acceptera förlust för att läka känslomässigt. Detta innebär inte att sorgeprocessen är över.

Resa till helande

Varje fas i sorgeprocessen är normalt, men det är en personlig resa. Någon kan förflytta dig i sju steg fort, medan en annan person kan ha en längre emotionell resa till acceptans och hopp.

ett februari studie från 2007 i Journal of American Medical Association (JAMA) konstaterade att i människor som sörjer, negativa symtom som normalt topp med omkring sex månader efter förlusten, sedan gradvis minska.

Men andra faktorer såsom en plötslig död eller förlust eller sjukdom som missbruk eller depression, kan förlänga sorg. Att hitta en stödgrupp, som talar om förlusten och hitta olika sätt att uttrycka sorg hjälpa en person att läka, sade Van Praag.

Previous:nothing Next:effekterna av fetal alkohol symdrome

Relaterade artiklar


 • hur du kan få i dina linser utan problem
 • olivolja att bli av med huvudlöss
 • hur man kan övervinna skuldkänslor efter ett missfall
 • Hur du tar blodtrycket med stetoskop
 • hur man upptäcker barn symptom formel allergi hos ditt barn
 • symptom på kärnikterus
 • naturmedicin terapi för klimakteriet
 • hur man köper receptbelagda läkemedel över hela världen
 • om graviditet räknare
 • hur man slår värmen och sval under sommaren
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com