testosteronbehandling för transpersoner kvinnor

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-01
Början hormon (testosteron) behandling som en del av processen att bli manlig innebär mer än att besöka läkare och be om ett recept. Honan som tror hon skulle ha fötts en hane måste förstå biverkningar av testosteronbehandling och har att lösa hennes mentala hälsa frågorna kring hennes könsidentitet innan hon kommer att övervägas för denna behandling

Du behöver:
patienten.

effekter av testosteron

Den kvinna som tar testosteron, som en del av processen att övergå till att bli manliga hittar hon blir mer maskulin, men hon kommer också att behöva testas ofta för eventuella leverskador på grund av testosteron (se referens 1, punkterna 1-3).
Under övergångsperioden, med detta hormon kommer att hjälpa transpersoner kvinnan förbättra sin förmåga att fungera (minska depression och ångest) medan hon väntar på ett slutligt avgörande om hennes lämplighet att till fullo övergången till en hane (se referens 1, punkt 2).

Acne och ansiktshår

Eftersom testosteron har masculinizing effekter, en kvinna som börjar ta detta hormon kommer att märka ökad akne. Hon kan uppleva en nedgång i självkänsla på grund av finnar, och det finns en potential för ärrbildning. Hon kommer också att börja utveckla mer ansiktshår, och kvinnlighet av hennes ansiktsdrag börjar också bli mer manliga (se referens 2, punkt 3).

Mood

En kvinna tar testosteron kan ofta får humörsvängningar , som kommer att märkas av människor runt omkring henne, så hon bör överväga att låta dem veta i förväg av de potentiella effekterna av hennes behandling (se referens 2, punkt 4).

Fördjupning Voice

När hon fortsätter med testosteron hennes röst kommer att bli djupare i tonen (se referens 2, punkt 5), vilket kan överraska sin omgivning, men kommer att vara ett säkert tecken behandlingen har önskad effekt.

Leverproblem

Denna biverkan är sällsynt, men om det inträffar, en kvinna i övergången från kvinna till man kan uppleva smärta i hennes lever, frekvent urinering och återkommande törst. Om något av dessa symptom börjar utvecklas hon ska anmäla sin läkare omedelbart (se referens 2, punkt 6).

Utvidgningen av klitoris

En övergång kvinna kan också se en förstoring av klitoris när hon börjar testosteron terapi. Denna biverkan är inte särskilt vanligt, men kan äga rum som hon genomgår hormonbehandling (se referens 2, punkt 7).

Beredskap för hormonbehandling

En kvinna försöker övergången från kvinna till man bör redan ha levt som en manlig eller genomgått psykoterapi. När hon genomgår hennes förändringar, måste hon också vara säker på att hennes könsidentitet.
Hon bör också göra framsteg i att stabilisera eller förbättra sin psykiska hälsa (inget missbruk, psykos eller sociopatiska beteenden). Varje självmordsbenägenhet relaterad till hennes könsidentitet förvirring måste lösas innan hon kommer att betraktas som redo för hormonbehandling (se referens 1, punkt 6).

Previous:nothing Next:medicinska skäl för värmevallningar i seniorer

Relaterade artiklar


 • hur man gör Ipecac
 • Vilka är farorna med tonåring receptbelagda droger?
 • graviditet träningstips
 • circumvallate placenta och begränsad fostertillväxt
 • hem rättsmedel för svampinfektioner under graviditeten
 • tester för högt kolesterol
 • skälen till foten smärta
 • var att få Chantix
 • fysisk utveckling hos barn åldern 0-3 år
 • ögonövningar för datoranvändare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com