tips när man har kemo behandlingar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-16
Enligt Mayo Clinic, kemoterapi en cancerbehandling, som använder kemikalier för att döda cancerceller i kroppen. När din läkare har administrerat blodprover för att säkerställa en sund leverfunktionen, hon kommer samarbeta med dig för att skapa en behandlingsplan. Planera framåt för att hantera biverkningar som hjälper dig att vara mer förberedda för återvinning

Du behöver:.
Basala termometer

Hantera Illamående och kräkningar

Enligt American Cancer. Samhälle, kräkningar och illamående är bland de vanligaste biverkningarna av kemoterapi. Dessa symtom är vanligt förekommande under behandling, och kan vara upp till några timmar, eller ett par dagar.

minska dessa symtom genom att äta små måltider varje några timmar, istället för tre stora måltider. Undvik också fet stekt mat, som orsakar irritation i magen. Om ditt illamående är värre på morgonen, hålla torkad spannmål eller crackers vid sängkanten, äta några innan att komma ur sängen. Dessutom, för att dricka mycket sval vätska, t. ex. äppeljuice och ginger ale, förhindra uttorkning. American Cancer Society rekommenderar att ringa din läkare om kräkning varar längre än en dag.

Hantera Gum och Hals Hälsa

munsår är ett vanlig biverkning av cellgiftsbehandling. Och dessa sår är inte bara obehagligt, de har förmågan att bli infekterade och orsaka problem. Besök din tandläkare innan kemoterapi, att ta hand om alla håligheter eller andra dentala problem. Använd även ett fluor skölj dagligen eftersom med cellgiftsbehandling kan göra tandproblem vanligare. American Cancer Society rekommenderar att du ber din läkare för en mild munvatten med antibiotika. Varumärken är ofta för irriterande, och är inte bra för munsår.

Tips för att förebygga urinblåsa och njure frågor

med kemoterapi, njurar och urinblåsa frågor kan vara ett problem. Drick mycket vätska, såsom vatten, soppa, kyckling buljong, juice och popsicles, vilket kan bidra till att förebygga problem. Ring din läkare om du har smärta vid urinering, ökad frekvens vid urinering, feber eller blod i urinen

viktökning och Chemotherapy

Enligt American Cancer Society, är viktökning vanligt under kemoterapi, särskilt för kvinnor , som får i genomsnitt 7 pounds. Vad som är viktigt under kemoterapi är att äta en välbalanserad kost, full av fullkornsprodukter, frukt, grönsaker, fisk, magert kött och magra mejeriprodukter. Se till att prata med din läkare om att få tillräckligt med protein. Detta näringsämne är viktigt i reparation av organ, hud och hår.

Previous:nothing Next:Perimenopause & klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hur man köper lyfta delar stol byte online
 • Vad kan jag göra för att göra mig gå in arbetskraft?
 • allergier mot förkylningar hos barn
 • graviditet fisk diet
 • fördelarna med en Tempurpedic madrass
 • hur man kan bli av blåmärken naturligt
 • krämer för att bli av gynekomasti
 • göra kakaosmör och vitamin B förhindra bristningar?
 • kan jag färg mitt hår om jag är gravid?
 • hur man kan bota den värsta blöjeksem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com